12 Mart İstiklal Marşının Kabul Edilmesinin Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinlikleri, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri ile Mevlid-i Nebi haftası  kapsamında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.  Diyanet İşleri Başkanlığı himayelerinde tüm illerde olduğu gibi, Mehmet Akif Ersoy’un çocukluğunun geçtiği topraklar olan Çanakkale’de, Çanakkale İl Müftülüğü himayesinde 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında ‘’Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet’’  konulu bir yarışma düzenledi.  Kurtuluş Savaşı’nın amacını ve ruhunu, milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un, dizelerinde hissettiğimiz milli ve manevi ruhu yansıtacak ve yaşatacak, öğrencilerin duygularını hissettiği yarışmada  dereceye girenlere ödülleri verildi.  Çanakkale İl Müftülüğü tarafından il genelinde gerçekleştirdiği yarışmada  Şehit Cemal Demir İmam Hatip Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi  Yağız Mercan birinci, Çanakkale Anadolu İmam Hatip Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi  Esma Ecmel Sayın ikinci, Hüseyin Akif Terzioğlu Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi   Ecrinnur Şahin üçüncü oldu.
 ‘Çanakkale Ruhu’ Konulu Şiir Yazma Yarışması Düzenlendi
İstiklal Marşının Kabulünün yanı sıra 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi yıldönümü  etkinlikleri kapsamında  ise devletin bekası, milletin huzuru için iman dolu göğüsleriyle Çanakkale’yi geçilmez kılan, Anadolu’daki Milli Mücadele’nin meşalesini ateşleyen şehitlerin kutlu mücadelesini diri tutmak amacıyla yine İl Müftülüğü  tarafından lise öğrencileri arasında düzenlenen  ‘Çanakkale Ruhu’ konulu şiir yazma yarışması düzenlendi.  İl Müftülüğü tarafından düzenlenen yarışmada  Şehit Cemal Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Yağmur Dilmaç  birinci, Çanakkale Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sosyal Bilimler Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Merve Eroğlu ikinci, Şehit Cemal Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. Sınıf öğrencisi  Elif Polat  ise üçüncü oldu.
Mevlid-İ Nebi Bilgi Yarışması
Hz. Peygamber (sas)’i tanıma, onun mesajını anlama, öğrencilerin milli ve manevi duygularını geliştirme amacıyla ortaokullar arası online olarak yapılan Mevlid-i Nebi Bilgi Yarışması ise erkekler ve kılar olmak üzere iki kategoride düzenlendi.  Kızlarda  Çanakkale Merkez Şehit Cemal Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi  öğrencisi Şeyma Çabuk, erkeklerde Çanakkale Çan Şehit Engin Eker Ortaokulu öğrencisi Fatih Emre Akgün birinci olurlarken, yine kızlarda Çanakkale Merkez Şehit Cemal Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Esma Çabuk, erkeklerde Çanakkale Çan Şehit Engin Eker Ortaokulu öğrencisi   Mustafa Enes Akgün  ikinci oldular. Üçüncülüğü ise  kızlarda Çan Kocayayla Ortaokulu öğrencisi Ayşenur Gül, erkeklerde Lapseki Umurbey Ortaokulu öğrencisi  Ahmadullah İsmaili  oldular.
Düzenlenen Törenle Ödülleri Verildi
Diyanet İşleri Başkanlığı destekleri ile Çanakkale İl Müftülüğü tarafından düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşının Kabul Edilmesinin Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinlikleri, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi etkinlikleri ile Mevlid-i Nebi haftası  kapsamında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere düzenlenen ödül töreni ile ödülleri verildi. Törene katılan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, öğrencilere ödüllerini takdim etti.
 
Cuma Deren