Şehitler coğrafyasına, Zaferin 107'nci yılı nedeniyle ziyarete gelen tur otobüsleri, Feribot sırasında uzun süre ulaşım çilesi çekti.

Çanakkale' de kefensiz yatan 253 bin Şehide; "DEDECEĞİM BEN GELDİM" diyebilmek için, GESTAŞ' ın sabah saatlerinde, öğle 13.00' e kadar iki saatte bir düzenlediği seferlerinedeni ile , Cumhuriyet maydanında iki saat zorunlu bekleyişe geçen torunlar, "ÇANAKKALE'NİN GEÇİLMEZLİĞİNİ BİREBİR YAŞADIK.." şeklinde çarpıcı bir değerlendirmeye imza attıkları gözlendi.
Ara ara, eski yöntemi uygulayan GESTAŞ, dolmuş usulü seferler düzenledi, ancak yoğunluğun önüne geçmedi. Lapseki-Gelibolu hattından bir gemi, öğleden saatelri itibari ile boğaz hattına çekildiği öğrenildi.
------------------------------
İki saat' te bir seferler ile 
GEÇİLMEZ SİN ÇANAKKALE
-----------------------------
Köprü açıldı, deniz ulaşımında feribot sefer saatleri uzadı, olan "DEDECİĞİM BEN GELDİM" demek için, Ecdadı ziyarete gelen torunlara oldu.
Hafta sonu, çileli bekleyişin adresi, iki saatte bir geçekleşen feribot seferleri nedeni ile uzayıp giden kuyrukların oluştuğu Cumhuriyet meydanı oldu.
Çanakkale'de kefensiz yatan ecdadına ziyarete gelen torunlar, saatlerce feribot kuyruğunda beklediği gözlemlendi.
Balıkesir, Manisa, Bursa başta, ülkenin dört bir yanından, Şehitlik turu'na katılan gençleri taşıyan otobüsler, Deniz hattından geçiş yapmak istedi, feribot seferlerinin eleştirilen saatlerine takıldı, çileli bekleyiş yaşadı.
Hadi geç geçebilirsen....
Sabah saat 9' dan, öğle 13.00' e kadar iki saatte  bire alınan seferler, GESTAŞ' ın Çanakkale-Eceabat hattında sorunun adı oldu.
Ecdadı ziyarete gelen torunların içinde bulunduğu otobüs kuyrukları uzadı gitti.
Hafta sonunda, öğleden sonra saat başı seferler yaşandı. Yoğunluk olduğu zamanlarda, geçmişte uygulanan dolmuş usulü yöntem bir devreye alındı ancak, feribot sırası eziyetine bu da çare olmadı.
KÖPRÜ TERCİH EDİLMEDİ..
Otobüs geçiş ücretinin fazlalığından mı, yoksa uzayacak kolimetreden mi kaynaklı bilinmez, tur otobüsleri Çanakkale -Ecebat hatıtnda ısrarcı oldu.
Boğaz geçişi yapabilmek ve şehitlik turuna bir an önce başlayabilmeyi amaçlayan tur katılımcısı gençler, belki de köprüden geçme hayali de kurdu, ancak  bu hayalleri greçek olamadı.
KİLOMETRE, 103'E UZUYOR
Şehitlik turuna katılan otobüs şoförleri, Çanakkale-Eceebat yerine, Lapseki-Gelibolu arasını köprü ile geçmeye kalktıklarında, toplam şenitlik turu için kat edilmesi gereken kilometrenin 103'ü bulduğunu, kilometre başı 50 kuruş yakan otobüsün masrafına,  bir de geçiş ücreti  eklendiğine dikkat tekip; "Nereden bakarsanız bakın, olon otobüsçüye oldu" diye hayıflandı.
Erdem Sürek