Kokteyl etkinliğine Biga İlçesinin yanı sıra  merkezde n de katılımın olduğu bir beraberlik etkinliği oldu.
 
 Hukuk devletinin olmazsa olmazı, yargı erkinin temel taşı ve en büyük güvencesi olan, savunma mesleğinin temsilcileri Avukatlar Günü dolayısı ile  Çanakkale Barosu Biga İlçe temsilciliği tarafından bir kokteyl düzenlendi.  Biga Adliyesi’nde düzenlenen kokteylde Avukatlar bir araya geldi. Kokteyle, Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga Cumhuriyet Başsavcısı Eren Öztaş, Yönetim Kurulu Üyeleri  Av. Pelin Turhan Erkan, Av. Selahattin Mutlu, Av. Ayşe Karakaya Şişek, Av. Eyüp Algül, Baromuz Biga İlçe Temsilcisi Av. Ergün Tulnay, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, Hakim, Savcı, Avukatlar, bürokratlar ve adliye personeli katıldı.
Kokteylin açılışında bir konuşma yapan  Çanakkale Barosu Biga İlçe   Temsilcisi Av. Ergün Tulnay yaptığı açıklamada “Bizler Avukatlık mesleğinin toplumsal ve tarihsel sorumlulukların olduğunu düşünmekteyiz. İnsanlık tarihinin başından beri var olan tartışılan ve geliştirilmeye çalışılan adalet olgusu, Hammurabi Kanunlarından, Mısır papirüslerinden, Göktürk Kitabelerine kadar hep var olmuş ve ulaşılması istenen ideal olarak kabul edilmiştir. Bu anlama tarihsel adalet olgusunun gerçekleşmesi için görevlerini icra eden savunmayı savunan avukatlar, iddia makamını oluşturan savcılarımız ve hükmü kuran yargıçlarımız aynı amaç için çaba göstermektedirler. Bir diğer mesleki sorumluluk koşulumuz olan toplumsal yükümlülüklerimizdir. Nasıl ki mülkün temelini oluşturan adalet ise devletin yurttaş ile daha güçlü bağlar kurmasını sağlayan da tamamen bu düşünce ve anlayıştır. Bu sebeple ki tarihsel ve toplumsal sorumlulukları taşıyan, savunmayı savunan avukatlar, iddia makamını oluşturan savcılar ve hükmü kuran yargıçlar ortak adalet ideali için bir bütün olarak mücadeleyi taşıyanlardır.” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından kokteylde bir araya gelen avukatlar hem kaynaştı, hem de hukuk hakkında fikir alış verişinde bulundular.

Şerife Erdem