Köylere yapılan yatırımlarını yerinde incelemek ve kırsaldaki vatandaşlarla bir araya gelmek amacı ile köy ziyaretlerini sürdüren Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal,  Maltepe ve Hacılar köyleriniz ziyaret etti.

Kaymakamlık ve İlçe Özel İdaresi başta olmak üzere çeşitli çalışmaların gerçekleştirdiği köylerde incelemelerde bulunmak ve  kırsaldaki vatandaşlarla bir araya gelmek amacı ile  Köy ziyaretlerini sürdüren Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal İlçeye bağlı Maltepe ve Hacılar köylerini ziyaret etti.   Kaymakam Mustafa Gürdal İlk Olarak Hacılar köyünü ziyaret etti.  Hacılar köyünde yürütülen çalışmaların yanı sıra  yeni faaliyete geçen sağlık ocağında da incelemelerde bulundu. Hacılar Köyü Muhtarı Mustafa Yıldız ile birlikte yeni yapılan Sağlık Evinde incelemelerde bulunan Kaymakam Gürdal,  Sağlık Evi hemşiresi Sevda Olçun’tan sağlık evindeki hizmetler hakkında bilgi aldı.  Kaymakam Gürdal, Daha sonra Köy Kahvesine giderek vatandaşlarla bir süre istişarede bulundu.
Hacılar Köyündeki  incelemelerin ardından Çan Kaymakamı  Mustafa Gürdal’ın ikinci durağı ise Maltepe Köyü oldu. Köy Muhtarı Hüseyin Ekin ile birlikte köy çevresinde yapılan çalışmaları yerinde incelediler. Kaymakam Gürdal, Köydeki Halk Eğitim Kurs Merkezini de ziyaret ederek  kurs merkezindeki görevli Usta Öğretici Sevgi Aydın' ve kursiyerlerle bir araya geldi. Kursta yapılan el emeği göz nuru çalışmaları yerinde inceleyerek, kursiyerlere başarılar diledi.  Kaymakam Gürdal, köy kahvesinde de vatandaşlarla bir araya gelerek köylülerin sorunlarını dinledi.
Evi Yanan Vatandaşa Ziyaret
Kaymakam Mustafa Gürdal  Maltepe Köyü ziyaretinde geçtiğimiz günlerde evi yanan Orhan Erol’u Ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Kaymakam Mustafa Gürdal  Köy Muhtarı Hüseyin Ekin  ile birlikte  evi yanan v Orhan Erol’u ziyaret ederek  evde incelemelerde bulundu.  Yangın ile ilgili Kaymakam Gürdal’a bilgiler veren ev sahibi Orhan Erol, Yangının elektrik kontağından çıktığı, yangın esnasında hiçbir eşyalarını kurtaramadıklarını, evde kullanılabilecek hiç eşyalarının kalmadığını belirtti. Kaymakam Gürdal, can kaybının olmaması tek teselli olduğunu belirterek,  evin yanması sebebiyle ailenin ihtiyaçlarının giderilmesi için ilgili birimlere gerekli talimatlar verildi.
 
Şerife Erdem