"Eğitimde 3 Adım Modeli" projelerinin üçüncü ayağı olan "Bir Yetenek Aranıyor Projesi" kapsamında ilçe genelindeki bütün okullarımızda gerçekleştirilen taramalarla belirlenen öğrencilerin katılımıyla;
Bayramiç Kaymakamlığı tarafından başlatılan Eğitimde Üç Adım Modeli Projesi kapsamında, projenin üçüncü ayağı olan ‘Bir Yetenek Aranıyor’ projesi gerçekleştirildi. İlçe geneli okullarda  öğretmen ve öğrenciler  ilk olarak proje hakkında bilgiler verildi. Eğitimde 3 Adım Modeli projesinin bilgilerinin içerildiği video ilçelerdeki tüm okullarda izletilerek proje hakkında  öğrenci ve öğretmenlere bilgiler verildi.  Yapılan bilgilendirmenin ardından  projelerinin üçüncü ayağı olan ‘Bir Yetenek Aranıyor Projesi’ kapsamında öğrenciler arasında taramalar gerçekleştirildi.  Eğitimde Müzik, Edebiyat, Tiyatro, Resim, Bilim, Fen ve Teknoloji, Robotik Kodlama gibi eğitimlerin verildiği, spor alanında ise  Atletizm, Futbol, Basketbol, Voleybol branşlarında en yetenekli öğrencilerin belirlendiği  özel yetenek seçmeleri gerçekleştirildi.
Seçmelere katılan öğrencilerin çalışmalarını yerinde görmek, yapılan seçmeler hakkında bilgi almak amacı ile ziyaretler gerçekleştiren Bayramiç Kaymakamı  Alper Taş, hem öğrenciler hem de taramayı gerçekleştiren öğretmenler ile bir araya gelerek sohbet etti.   Özel Yetenek Öğretmenlerinden öğrenciler ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Kaymakam Alper Taş konu ile ilgili yaptığı açıklamada  "İlçemizde uygulamasına başladığımız 'Eğitimde 3 Adım Modeli' birbirini destekleyen üç projeden oluşuyor. Projeler ile akademik başarının arttırılmasının yanında öğrencilerimizin yetenekleri doğrultusunda desteklenmelerini hedefliyoruz. Bugün gerçekleştiren özel yetenek seçmeleri de 'Eğitimde 3 Adım Modeli Projelerinden Bir Yetenek Aranıyor Projesi' kapsamında yürütülüyor. Bugünkü seçmelerde de bir kez daha görüyoruz ki bilimde, sanatta ve sporda çok yetenekli öğrencilerimiz var. Ülkemize her alanda değer katacak bu öğrencilerin bulunup desteklenmesi çok önemli. Çalışma sonucunda oluşturulacak özel yetenek grupları öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmeye yönelik kurslara katılmalarını ayrıca halkımızın katılımına yönelik spor müsabakaları, konser, tiyatro, resim sergisi gibi faaliyetlerde bulunarak ilçemizdeki kültür, sanat, spor faaliyetleri ortamının gelişmesini hedefliyoruz. Tüm okullarımızda gerçekleştirilen yetenek taramaları sonucu yetenekli oldukları alanlar belirlenen öğrencilerimizle de okullarımızda kurslar açılmasını planlıyoruz. Bugün gerçekleştiren çalışmaya katkı sunan tüm okul idarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyor başarılar diliyorum."
 
Cuma Deren