Gelibolu’daki üreten kadınların bir araya gelerek oluşturduğu  S.S. Gelibolu Öncü Kadın Girişim Üretim  ve İşletme Kooperatifinin açılışı gerçekleştirildi. Gelibolu’daki kadınların ürettiği ürünlerin yer aldığı Kooperatif işletmesinin açılışı ise önceki gün gerçekleştirildi. 

Gelibolu’nun emekçi kadınlarının bir araya gelerek oluşturduğu S.S. Gelibolu Öncü Kadın Girişim Üretim  ve İşletme Kooperatifinin açılışı gerçekleştirildi.  Yasemin Çat Başkanlığında Çalışmalarını gerçekleştirilen Kooperatif Üyeleri hem Gelibolu’nun yöresel lezzetlerini üretiyor hem de ekonomiye katkıda bulunuyorlar.  Başarılı çalışmalar yürüten Kooperatif Başkanı ve Üyelerin  yanı sıra   Kaymakam Bekir Abacı ve eşi Fendiye Büşra Abacı’nın da katılım gösterdiği bir törenle  Kooperatifin ele emeği ürünlerin yer aldığı  alan hizmete açıldı.  Gerçekleştirilen açılışta bir konuşma yapan Kaymakam Bekir Abacı  “Gelibolu Öncü Kadın Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin İlçemize hayırlı olması temennisinde bulunarak, kadın üretiminin kooperatif çatısı altında toplanması hem yöresel ürünlerin tanıtımı hem kadın istihdamının artırılması hem de bu çalışmaların sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından büyük önem taşımaktadır. Biz de Kaymakamlık olarak her zaman üreten kadınlarımızın yanında olacağız” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Gelibolu’nun kadınları tarafından üretilen ürünler başta olmak üzere pek çok organik ve yerli üretim ürünlerinin yer aldığı, .S. Gelibolu Öncü Kadın Girişim Üretim  ve İşletme Kooperatifi açıldı.
 
Cuma Deren