18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107. Yılı dolayısı ile  düzenlenen etkinliğe katılan İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, tabloları boyadı. 

Çanakkale destanının yazıldığı 18 Mart Deniz Zaferinin 107.  Yıldönümü etkinlikleri kapsamında,  Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğrencileri anlamlı bir etkinliğe imza attı. Çanakkale Ruhunun oluştuğu destansı mücadelen   anlam ve önemine uygun olarak canlı resim performanslarını sergileme çalışmaları gerçekleştirildi. Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi Resim Atölyesi'nde gerçekleştirilen etkinliğe  İl Millî Eğitim Müdürü  Ferhat Yılmaz, Müdürlük Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Hasan Ergüven, okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.  İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz canlı resim performansını yerinde incelerken öğrencilerin  ortaya çıkaracakları final performansı hakkında detaylı bilgi aldı.

Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğrencileri tarafından gerçekleştirilen canlı resim performansı sergilerken Müzik Bölümü öğrencileri de gerçekleştirdikleri müzik dinletisi ile eşlik ettiler.  Program sonrasında bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdür Ferhat Yılmaz etkinlik ile ilgili bilgiler vererek “Çanakkale için böyle anlamlı bir projenin gelişmesine vesile olan Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize ve sanata gönül vermiş değerli öğrencilerimize çok teşekkür ederiz” dedi.

Şerife Erdem