Hafta Biga Belediyesi Cumhuriyet ( Çiçeklidede )  tesisinde gerçekleşen Olağan Genel Kurula  Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkan Yardımcısı  Sıtkı Keçeci, Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı ve üyeler katıldı.   Genel Kurul öncesinde divan başkanlığı oluşturuldu ve  Divan Başkanlığına Sıtkı Yağan, Yardımcılığa Sema Berki, Katip Üyeliğe Osman Uğur  olsular. Divan Başkanlığının seçiminin yapılmasının ardından gündeme geçildi ve gündemin ilk maddesei gereği Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu.
İstiklal Marşının ardından  yönetimin denetim, maali ve faaliyet raporları okutludu. Dilek ve temenniler kısmında genel kurula katılan ve bir konuşma yapan Kaymakam Erdinç Dolu, Kızılay’ın  önemi hakkında bilgiler vererek seçilecek yönetime başarılar diledi. Daha sonra açık oylama ile yapılan oylama sonucunda Yönetim Kurulu Başkanlığına Erdoğan Başer seçilirken, yönetici olarak seçilen isimler Naci Topçu, Samet Tunçer, Talha Avcı, Nahide Karahitay Erkap, Furkan Erkuş, Hüseyin Erdem Bilgi, Murat Durak, Abdullah Yaşar Türkücü, Yavuz Poyraz, Havva Bacak, Mehmet Mürsel Koroz, Mehmet Yeletepe, Hasan Arı, Seyfettin Karameşe Ve Müjdat Öztürk oldu.
   Genel kurulda Türkiye Kızılay Derneği Biga Şube Başkanı Erdoğan Başer, seçimin ardından  2022 – 2023 ve 2024  Yıllları Şube Eylem Planını Başkan okudu ve detaylı açıkladı. Beşer yaptığı açıklamada “ Kızılay’ımızı yöremizde en iyi şekilde tanıtmaya ve merkez faaliyetlerimizi anlatmaya çalışacağız. Üyelerimizden aktif olamayanlar ile tek tek görüşerek, aktif olmalarını sağlamayı ve gönüllü faaliyetlerine katılanlardan yeni üyeler almayı hedeflemekteyiz. Şube gelirini arttırmak için girişimlerde bulunacağız, nakdi ve gayrimenkul bağışlarının arttırılması için çalışmalar yapacağız. Ramazan ayı içerisinde nakdi şartlı bağışlar ve market önlerinde stantlar kurarak ayni bağışlar ile erzak paketleri hazırlanacaktır. Erzakların dağıtılması konusunda gönüllüler ve ilgililerin yanı sıra, özellikle siz değerli üyelerimizin tavsiyeleri doğrultusunda incelenecek ihtiyaç sahiplerine her yıl olduğu gibi ulaştıracağız.  Genel Merkez Kurban Kampanyasını açıkladıktan sonra şehrimizde vekaletle kurban kesimi ile kurban ibadetini yapmak isteyenlere ulaşarak bağışları artırmayı hedeflemekteyiz. Ayrıca Kurban organizasyonu sonrası tarafımıza gelen konserve kavurmaların dağıtımını hassasiyetle gerçekleştireceğiz.  İhtiyaç sahiplerince yapılacak talepler değerlendirilecek ve merkezimizin belirlediği yönetmelik doğrultusunda ihtiyaçlarının giderilmesi hususunda yardımcı olunacaktır.  Kızılay’ın Tüzüğünde belirtilen özel günlerinde (11 Haziran Kuruluş yıldönümü, 29 Ekim – 04 Kasım Kızılay Haftası, 06 – 12 Mayıs Kan Haftası ve diğer özel günlerde) günün anlamına göre çeşitli çalışmalar yapılacaktır.  Çanakkale Kızılay Kan İstasyonunun koordine ettiği kan alımında, gerekli yazışmaları ve yer tahsisi konularında desteğimiz devam ederken, kan verme bilincinin yaygınlaştırılması, gönüllülerimiz ve halkımıza konu ile ilgili eğitim çalışmaları olacaktır.  Kızılay’a mal bağışında bulunarak vefat edenler için mevlit okutulması ve mezarlık bakımlarının gönüllülerimizce yapılması hedeflenmektedir.  Gelir getiren, Daire, arsa ve tarlaların Bakım ve onarımını, Biga şube yönetim kurulunun onayı ile gerçekleştirirken, gelirlerin takibini genel merkezimiz ile yapacağız.   Genç Kızılay, Kadın Teşkilatı dönemimizde kurulmuştur. Engelli teşkilatı kurulması ve Üniversitemizde kulüp çalışmaları hususunda girişimlerimiz olacaktır. İlçemize bir Gönüllü Merkezi, kan alma alanı ve aşevi tesisi kazandırmayı planlıyoruz.  Konu ile ilgili Biga Belediyesi’nden yer tahsisi alındı. Kızılay’ın Malatya Sistem yapı Aş den prefabrik yapımı konusunda görüşmelerimiz devam ediyor.
Kızılay BİGA BİLMER (Bilgilendirme Merkezi) hayalimizdir. Doğada eğitim alanı, Çanakkale şehitliğine geçenlerin uğrak noktası, Afetlere hazırlık erzak ön kayıt kabul masası ve olası depremlerde kurtarma ekiplerine çadır kurma alanı. Kaz dağlarının doğa parkuru giriş noktası için, Biga’nın Bahçeli girişinde halkın sürekli kullandığı, bilinirliği olan bir alan hazırlıklarımız devam ediyor. 131-244 parsel orman alanının tahsisi veya protokolü ve afet müdahale planlarına ilavesi hususunda girişimlerimiz olacaktır.  İtfaiye Merkezinin karşısındaki, Biga Belediyesi’nden tahsisini aldığımız alanda, depo ve Butik hedefimiz vardır.  Sağlıklı Yaşam için Bisiklet Kullanımının önemi bilinmektedir, mevcut bisiklet sayımızı en az yirmiye çıkararak ücretsiz gönüllülerimize kullandırmayı hedeflemekteyiz. Bisikletler olası depremlerde yıkıntılar arası ulaşımı sağlamak amacıyla alınmaktadır. Hazırlayacağımız alanlarda yapacağımız faaliyetler için günübirlik çalışmalar ile hizmet alımı yapmayı veya tespit ettiğimiz ihtiyaç sahiplerinin günübirlik işlerde çalıştırılması hususunda hedeflerimize daha kısa zamanda ulaşmayı planlamaktayız. Tepe Mesire alanına telsiz için bir alan ve eğitimler ile bilinçlendirmeler olmazsa olmazımızdır. Aracımıza çeki demirini taktırdık. Sırada römork almayı planlıyoruz” dedi.
 
Şerife Erdem