BİR TEKNE ÇARPMIŞ GİBİ, AĞIR HASAR GÖRMÜŞ…
 
Ekmek teknesinin, olası bir çarpışma ile iskele bordosundan hasar görmüş olabileceği, küpeştelerin bu sayede kırılıp dökülmüş olabileceği varsayımı, teknenin halini görenlerin aklına gelen oldu.
 
Mümin Reis’ in, olası çarpışma sırasında denize düşmüş olabileceği de akla gelen varsayımlar arasında.
 
NEREDEN BİLİRDİ, SON SEFERİNE ÇIKTIĞINI!…
 
Önceki gün, avlanmak için Sarıçay' dan demir alan 66 yaşındaki Mümin Sakin’ den bir daha haber alınamadı.
 
Teknesi Geyikli sahillerinde karaya vurmuş olarak bulunan Mümin Reis adeta sırra kadem bastı.  Yakınları, Reis’ten gelecek iyi haberin umudunu ile yaşıyor.
 
--------------------------------------
EKMEĞİNE AÇILDI,
SIRRA KADEM BASTI
---------------------------------------
 
Sarıçay’ dan önceki gün denize açılan, bir daha da haber alınamayan  balıkçı Mümin Sakin'in (66) 'Seher-S' isimli teknesi  teknesi Ezine ilçesine bağlı Geyikli Beldesi sahilinde karaya vurmuş olarak bulundu.
 
Teknenin iskele (sol tarafı)  bordosunda hasar oluştuğu gözlendi. Kara vuran tekne ihbarı ile  Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri denizde arama kurtarma çalışması başlattı.
 
Havadan helikopter ve Drone’ lar  ile süren arama kurtarma çalışmaları, karadan da Jandarma ekiplerince yürütülüyor.
 
Denize açıldıktan sonra geri dönmeyen, teknesi ise karaya vurmuş olarak bulunan kayıp balıkçının oğlu Abdullah Sakin (44) , babasından gelecek iyi haberi beklemeye başladı.
 
Çanakkaleli balıkçı Mümin Reis,  'Seher-S' isimli Alamatra tipi teknesi ile, hafta başı Pazartesi günü Sarıçay' dan Bozcaada'ya avlanmaya gideceğini söyleyerek demir aldığı öğrenildi.
 
Reisin teknesi,  Çarşamba günü akşam saatlerinde Ezine ilçesine bağlı Geyikli Beldesi sahilinde Odunluk mevkiinde karaya bir tekne vurduğu ihbarı ile ortaya çıktı. Ancak Reis adeta sırra kadem basmış, teknesinde yoktu.
 
Ekipler,  teknede inceleme yaptı, Teknenin iskele bordosunda ağrı hasar oluştuğu gözlendi.. . Küpeşteleri kırılıp dağılan tekne, yarı yüzer halde karaya vurduğu tespit edildi
 
Mümin Reis’ in,  eşyaları ve kimliği tekne içinde bulundu. Jandarma, Bursa'da yaşayan oğlu Abdullah Sakin'e ulaşmayı başardı ve durumdan haberdar etti.
 
Karaya vurmuş olarak bulunan ve ağır hasar gören tekne, ekipler tarafından kayıp balıkçının oğlu  Abdullah Sakin’e teslim edildi.
 
Babasından gelecek iyi bir haberin umudu ile yaşadığını söyleyen Abdullah Sakin; "Jandarma beni aradı ve durumu bildirdi. Babamın teknesi karaya vurmuş, kendisi şuanda kayıp. Ben de kayıp başvurumu yaptım. Yetkilileri kendisini arıyor. Babam yıllardır balıkçılık yaparak geçimini sağlıyordu. Kendisini denizlere adamış bir insan. Bir süredir kendisiyle görüşmüyorduk. Ama olayı duyunda ben bir evlat olarak vazifemi yapmaya geldim" şeklinde konuştu.

Cuma Deren