Cumhurbaşkanının açıklamalarının ardından AK Partili Belediyelerden Lâpseki, Ezine, Biga, Yenice, Geyikli ve Kalkım, CHP’li belediyelerden de Ayvacık, Çan ve Kepez Belediyeleri su tarifelerinde KDV indirimi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti genel merkezinde 'Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Son dönemde çokça gündeme gelen elektrik tarifeleri konusunda ilgili kurumlara yeniden değerlendirme yapılması talimatını verdik. Biz ne ana muhalefetiz, ne şuyuz ne buyuz, biz AK Parti'yiz. AK Partili belediyelerimiz en az yüzde 7 indirim yapmak suretiyle vatandaşımızı su parasında rahatlatacaklar. Bizimki lafta kalmaz. Tüm belediyelerimiz bu adımı atmak suretiyle ana muhalefete, yavrularına hepsine buradan sinyali veriyoruz. Süratle arkadaşlarımız meclislerinden bunu geçirmek suretiyle vatandaşımızı rahatlatacaklar. Elektrikte enerji ile ilgili tüm adımları atıyor, vatandaşımıza zulmetmeyen bir süreci çalıştırıyoruz" diye konuşmuştu.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından Çanakkale’de Lâpseki, Ezine, Biga, Yenice, Geyikli ve Kalkım, Ayvacık, Çan ve Kepez  Belediyeleri su tarifelerinde KDV indirimi gerçekleştirdi.

AK Partili Belediye Başkanlarından Peş Peşe İndirim Açıklaması
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu açıklamaları sonrasında Çanakkaleli AK Partili Belediye Başkanlarından da peş peşe indirim açıklamaları geldi.
Lapseki, Ezine, Biga, Yenice, Geyikli ve Kalkım Belediye Başkanları Suda KDV’nin %8’den %1’e indirildiği belirtildi. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, sosyal Medya hesabından yaptığı Paylaşımda “İçme suyu tüketim bedelin de %8 KDV oranını %1'e düşürdük. İlçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.
Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel ise “Su Tüketim Bedelindeki KDV Oranı %8'den %1'e İndirilerek Hemşehrilerimize %7 İndirim Sağlanmıştır. Ezine’mize, Hemşehrilerimize Hayırlı Uğurlu Olsun” ifadelerini kullandı.

Kalkım Belediye Başkanı İbrahim Taşkın ise  “Cumhurbaşkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından temel gıda ürünlerindeki fiyat artışının önüne geçmek adına yapılan KDV düzenlemesinin ardından bizler de yerel yönetimler olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Tüm abonelerimize yönelik su tüketim bedelindeki KDV oranını da yüzde 1’e indirdik.  Hemşerilerimize Hayırlı Olsun” dedi.

CHP’li Belediyeler de İndirime Gitti
AK Partili Belediyelerin yanı sıra CHP’li belediyeler de suda KDV indirimi uygulayacaklarını duyurdu.  3 yıldır zam yapmayan Ayvacık Belediyesi su tüketim bedelinden alınan yüzde 8'lik KDV oranını yüzde 1'e indirdi. Konuya ilişkin açıklama yapan Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, "Ayvacık Belediyesi olarak içme suyu kullanım bedelindeki yüzde 8 olan KDV oranını yüzde 1'e indirdik. Ayvacığımıza hayırlı olsun." dedi. Öte yandan Ayvacık Belediyesi'nin suya 3 yıldır zam yapmadığı belirtildi.

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz de su tarifelerinde KDV oranını yüzde 1'e indirdiklerini duyurdu.

Şerife Erdem