Sadece şehir ve ilçe merkezlerindeki Sokak hayvanları değil, kırsalda da can dostları yalnız bırakmayan HAYDİ Timi, sokak hayvanlarına mama ve barınak olanakları sağlıyor.
Son yıllarda sokak hayvanlarına yönelik artan sorunlara karşı İçişleri Bakanlığı tarafından faaliyete geçirilen ve tüm illerde olduğu gibi Çanakkale’de de kurulan  HAYDİ Timi soğuk geçen kış şartlarında sokaktaki can dostları yalnız bırakmadı. Hayata geçirilen Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) mobil ihbar aplikasyonu ile vatandaşların sokak hayvanlarına ve hayvan haklarına karşı bilinç ve duyarlılığı arttırma ile yaşanan ihlallerin en kısa ve hızlı yoldan kolluk birimlerine aktarılması amaçlarının yanı sıra sokaktaki hayvanlara yem desteği ve  barınma desteği de sağlayan ekipler  bu kış da can dostların yanında oldu.

Çanakkale İl Merkezinin yanı sıra İlçeler kapsamında da   Yenice ve Eceabat İlçelerinde HAYDİ Timince (Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi)  kış mevsiminin getirmiş olduğu zor şartlar sebebiyle yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarını besleme faaliyetlerini gerçekleştirdiler.

Şerife Erdem