Milli Takım Hazırlıkları, Tokyo Olimpiyatları ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulunan  Milli sporcu Uyar; ‘’Bizim önümüzde aslında bir çok yarış var, bir çok hedefte var aynı zamanda, biz küçük büyük başarıya açız, bizim hedefimiz, Balkan şampiyonasında, ama tabi bizimde tam anlamıyla hedef koyduğumuz yarışlar var. U 23 Akdeniz olimpiyatlarında bir madalya almak istiyorum onun dışında, ana hedefimiz her zaman olimpiyatlar’’  dedi.
Çeşitli branşlarda üst düzey oyuncuların yetiştirildiği Çanakkale’de spor da her geçen gün gelişiyor. Tesislerin artması, branşların çoğalması ve antrenörlerin yetenek keşfetme becerisi ile  Çanakkale’de spor her geçen gün gelişiyor.  Son yıllarda Çanakkaleli antrenörlerin keşfettiği en önemli isimlerinden birisi de Oğuz Uyar oldu. Atletizmde kısa sürede adından söz ettiren ve önce Türki’ye rekorları kıran Milli Atlet bu kez de gözünü Olimpiyat madalyasına dikti. Antrenörleri ile başarılı bir çalışma yürüten Milli Atlet Oğuz Uyar   Çanakkale Belediyesinin Youtube hesabından yayınlanan Bir Başarı Öyküsü  programının  konuğu   oldu. Uyar bu programda keşfedilme hikayesi ve Olimpiyatlara giden yol ile ilgili bilgiler verdi. Çanakkaleli genç milli atletizm dalında koşucusu olan Oğuz Uyar Çanakkale Belediyesinin Youtube hesabından yayınlanan Bir Başarı Öyküsü  programında  ‘’Bizim önümüzde aslında bir çok yarış var, bir çok hedefte var aynı zamanda, biz küçük büyük başarıya açız, Şimdi Türkiye şampiyonasında bizim hedefimiz, Balkan şampiyonasında, ama tabi bizimde tam anlamıyla hedef koyduğumuz yarışlar var. U 23 Akdeniz olimpiyatlarında bir madalya almak istiyorum.’’ dedi.
Okulda Keşfettiler
Çanakkale’de sokaklarında oynayan bir çocukken öğretmenleri tarafından nasıl keşfedildiğini ve  atletizme nasıl yönlendirildiğini anlatan  Milli Atlet Oğuz Uyar,  gelen başarının ilk serüvenini şöyle anlattı  “ Çocukluğumdan belli spora ilgi duyuyorum. Futbol olaylarına diyeyim, mahallede her çocuğun olduğu gibi, sonrasında ilkokulda Aslı Yağanoğlu beni keşfetti ve atletizme yönlendirdi. Ben o zamanlar çocuktum pek gitmedim, sokakta oynamak daha eğlenceli geldi. Ondan sora lisede hocalarım Orhan Hoca ve Yunus hoca beni yönlendirdi. Vijdan hocayla tanıştırdılar beni ve o sayede başladık” dedi.
4 Türkiye Rekorum Var
İlk senede gösterdiği performansla Türkiye rekorlarını kırdığını ve ilk senede Milli Takıma girmeyi başardığını belirten Oğuz Uyar, Tokyo Olimpiyatlarına uzanan serüvenini ise şu şekilde anlattı “Üçüncü senem bu benim sporda, profesyonel anlamda çok disiplinli çalışmalar yaptık ve ben ilk senemde milli takıma girdim. Ondan sonra madalyalar geldi, başarılar kazandım, 200 çarpı 100 metrede 200 çarpı 400 metrede ve diğerlerinde birçok rekor kırdık 4 tane Türkiye rekorum var. Yurtdışında birçok yarışa gittim oralardan birçok başarı getirdik. Balkan şampiyonluğum balkan ikinciliğim balkan üçüncülüğümde var. Yani getirdiğim her başarıda ben bu spora daha bağlandım. Dediğim gibi 3. senemi doldurdum bu sporda, hala daha çalışmaya devam ediyoruz. Bu sene yapılan Tokyo 202o yaz olimpiyatlarında da ülkemizi temsil ettim. İnşallah bu başarılara devam edeceğiz’’ dedi.
Profesyonel Olmaya Başladığımı Tokyo’da Anladım
Tokyo Olimpiyatları süresince yaşadığı deneyimleri ve Atletizm atmosferi hakkında da bilgiler veren Milli Atlet Oğuz Uyar “ Her sporcunun hayali tabi benimde hayalimdi, şimdi Türkiye şampiyonasına hazırlanıyoruz ama en büyük hayalimiz orası, orası bu şeyin tap noktası, oraya gitmeye hak kazandığım zaman gerçekten çok mutlu oldum. Çünkü bu sporu yapan insanlarla en iyi, insanlarla yarışma sansım vardı. Onlarla birlikte mücadele etme şansım vardı. Ve bu beni, gerçekten çok motive etti ve çok bağlandım bu spora, orada yakalışık1 ay kadar kaldık. Birçok antrenman filan yaptık. Yarışa hazırlandık oranın yemeklerini gördük, bu işin tap noktasında olanlarla yan yana bile yemek yemek çok büyük bir şey ifade ediyor benim için, onlarla yarışmak ülkemizi temsil etmek, bu yönden gerçekten çok iyi hissetim kendimi ve anladı ki gerçekten ben profesyonel olmaya başlamışım. Böyle yarışlara gittikçe daha hırslanıyorum ve bu spora gerçek anlamda çok bağlanıyorum. Daha hırslı çıkıyorum en azından sahaya’’ diye ifade etti.
Akdeniz Olimpiyatlarında Madalya Almak İstiyorum
 Hedefleri hakkında da açıklamalarda bulunan Oğuz Uyar  ‘’Bizim önümüzde aslında bir çok yarış var, bir çok hedefte var aynı zamanda, biz küçük büyük başarıya açız, Şimdi Türkiye şampiyonasında bizim hedefimiz, Balkan şampiyonasında, ama tabi bizimde tam anlamıyla hedef koyduğumuz yarışlar var. U 23 Akdeniz olimpiyatlarında bir madalya almak istiyorum onun dışında, ana hedefimiz her zaman olimpiyatlar, Paris 2024 olimpiyatlarında derceler koşup ülkemi layığıyla temsil etmek istiyorum. Onun öncesinde tabi kırılacak rekorlarımız var. Dediğim gibi küçük hedeflerimizde var. Hepsi benim için bir basamak basamakları aşa aşa inşallah Paris 2024 olimpiyatlarında da ülkemi temsil edeceğim.’’ şeklinde konuştu.
 
 
Cuma Deren