Lapseki’de uzun yıllardır balıkçılık yapan Fatih Gündoğdu, lüfer avlanmak için çıktığı denizde iki tondan fazla kolyoz balığı yakaladı.
 
Denizlerde av mevsiminin başlamasının ardından balıkçıların yüzünü palamut güldürmüştü. Palamut yavaş yavaş azalmasının ardından balıkçıların umudu lüfer oldu. Lapseki’de “Dursun Bey” isimli teknesiyle lüfer avlamak için denize açılan Fatih Gündoğdu’nun nasibine kolyoz düştü.
 
Allah bereket versin bu yıl palamut balığının bol olmasından dolayı ülke genelinde palamut tutmayan balıkçı, yemeyen vatandaş kalmamıştır ifadelerini kullanan Gündoğdu:” Balıkçılar olarak beklentimiz denizin prensi Lüfer balığının da bol olması. Balık bol olunca biz tayfalarımızla birlikte para kazanıyoruz vatandaşımızda ucuz ve bol balık yiyor. Artık palamut yok denecek kadar azaldı akşam ya bismillah deyip Lüfer balığı niyetleyip denize açıldık fakat nasip kolyozmuş. İki tonun üzerinde kolyoz balığı yakaladık Allah bereket versin“ dedi.
 
Balık temizlemeye yardımcı olan Aydın Aktaş:” Palamut azaldı. Balıkçılarımızın beklentisi lüfer arkadaşımız bu umutla çıkmış denize nasip kolyoz ne yapsın kolay değil bereket versin masrafı çıktı” şeklinde konuşurken, teknenin tayfalarından Aydın Ateş:” Sezondan beklentimiz palamut balığı gibi lüfer balığının da bol olması bu umutla yola çıktık nasip kolyoz muş ne yapalım bereket versin” dedi.     
 


Kaynak: Haber Merkezi