Çanakkale’de olumsuz hava koşulları dolayısıyla, özellikle kar yağışından etkilenen doğu ilçelerinden Biga, Çan, Lapseki ve Yenice’de taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

Lapseki ilçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı doğrultusunda, oluşan olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi. 9 Şubat 2022 Çarşamba günü Lapseki'de taşımalı eğitime bir gün ara verilecek. Diğer eğitime giden ilçe ve beldede okuyan öğrenciler eğitime devam edecek. İlçede 700 civarında taşımalı eğitim öğrencisi olduğu bilgisine ulaşıldı. . Lapseki Kaymakamlığı, “Yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile yarın için taşımalı eğitime 1 (bir) gün ara verilmiştir” şeklinde duyuru yaptı.

Biga Kaymakamlığından yapılan açıklamada, “İlçemizin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar gereği 09 Şubat 2022 (Çarşamba) tarihinde ilçemiz genelindeki taşımalı eğitime 1 gün ara verilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.
Yenice Kaymakamlığı da “İlçemizde devam etmekte olan yoğun kar yağışı ve buna bağlı riskler nedeniyle; ilçemiz genelindeki Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarının tüm kademelerinde, özel öğretim kurslarında, çeşitli kurslarda ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde 9 Şubat Çarşamba (yarın) günü eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Aynı süre zarfında ilçemiz genelindeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personeller de idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” açıklamasında bulundu.