Tabiat harikası Bayramiç’in doğal ve tarihi güzelliklerini turizme kazandırılmak amacı ile yapılan çalışmalar kapsamında, Ayazma Tabiat Parkında yapılacak yenilikler ve tanıtım çalışmalarını incelemek ve fikir alışverişinde bulunmak için Kaymakam Alper Taş,  Proje ekibi ile Ayama Tabiat Parkını Ziyaret etti.

İki hafta önce Bayramiç Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan proje ekibi  çalışmalarına başladı. Antik dönemin  en önemli simgelerinden biri olan Kaz Dağları (İda) eteklerinde bulunan Bayramiç’in doğa harikası  alanları turizme kazandırılması amacı ile yapılan çalışmalar Kaymakam Alper Taş’ın katılımı ile yerinde değerlendirildi.  Yapılan çalışmalar kapsamında  Kaymakamımız Alper Taş, Orman İşletme Müdürü Zafer Özbek, Evciler Muhtarı Gökhan Öner, Evciler Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Bekir Bekret ve Kaymakamlık Proje Ekibi, Ayazma Tabiat Parkı ve çevresinde incelemelerde bulundu.
İlçenin turizmini  ulusal ve uluslararası düzeyde geliştirmek amacıyla, İlçede bulunan ve antik dönemin izlerini taşıyan Kaz Dağlarının (İda) ve bölgede bulunan doğa harikası güzelliklerin tanıtımını arttırmak ve Truva Efsanesinin bölgemizle ilgili hikayelerinin bu yönde değerlendirilmesi amacıyla  gerçekleştiielen inceleme gezisinde, proje ekibinin hazırladığı çalışmalar sahada değerlendirildi. Özellikle yaz aylarında ziyaretçilerin en çok uğradığı yerlerden biri olan Ayazma Tabiat Parkının tanıtılması ve güzelleştirilmesi çalışmaları değerlendirilerek fikir alış verişleri yapıldı.

İsmail Şen