Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın, her ay düzenli olarak Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetimiyle bir araya gelerek, esnafların soruları ve çözüm önerileri hakkında görüştüğü  toplantıda bu kez ihalesi 26 Ocak 2017 tarihinde yapılacak Çanakkale 1915 Köprüsü gündemi oluşturdu.

Çanakkale Köprüsü sürecinin başladığını kaydeden Ülgür Gökhan, "Köprü, Çanakkale açısından şu öneme sahip; elbette ki buradaki insanları, esnaflarımızı ilgilendirebilir. Köprünün getireceği artılardan dolayı, esnafımızın da hazırlıklı olması lazım. Çünkü, köprü ulaşım trafiği getireceği için insanlar daha çok Çanakkale'ye gelmeyi, Çanakkale'de kalmayı ve Çanakkale'de daha fazla oyalanmayı tercih edebilir.  Bu bağlamda esnafımızın da hazırlıklı olması gerektiği kanaatindeyim.  Yani mekanlarını, durumlarını, sunumlarını düzeltmeleri gerekiyor.  Zaten esnafımız da toparlanma, yenilenme sürecine giriyor, o bakımdan önemli. Mali yapılanmalar  25 Kasım'a kadar uzatıldı. Bu da önemli ve bu fırsattan da yararlanmakta fayda var.  Dolayısı ile bu iki konu esnaf açısından önemli bir konu. Biz de belediye olarak yapılandırma yapıyoruz” dedi.  

Toplantıya Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yanı sıra Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Vurucu, Çanakakle Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim Ejder ve diğer odaların başkanları  yer aldı. 


Kaynak: Haber Merkezi