Kuran Kursu öğrencileri başta olmak üzere, çok sayıda vatandaşın da katıldığı  ‘İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'u Anma’ programı İdriskoru Köy Camisinde gerçekleştirildi.  
Her yıl düzenlenen anma programları ile şiirleri ile anılan Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy, bu yıl da vefatının 85. Yılında  yine şiirleri ve dualarla anıldı. Tüm İllerde olduğu gibi Çanakkale’de de anılan Mehmet Akif Ersoy İçin Biga İlçe Müftülüğü de bir anma programı gerçekleştirdi.  İdriskoru Köyü Camii'nde gerçekleştirilen programa İlçe Müftüsü Ertuğrul Akın, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Öğrenciler tarafından okunan Kuran’ı Kerimle başlayan programda   Müftüsü Ertuğrul Akın, istiklal şairi Mehmet Akif’in hayatından ve şiirlerinden kesitler aktararak hakkında bilgiler verdi.  Akif’in verdiği mesajların canlılığını ve tazeliğini bugün de koruduğunu ifade eden Müftü Akın, “İstiklal şairimizin müdafaasını yaptığı iman, İslam, Kur'an, vatan, millet, istiklal, birlik, beraberlik ve kardeşlik gibi milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaya vesile olmasını niyaz ediyorum” dedi.
Öğrencilerin ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği program duaların yapılması ile son buldu. Milli Şair Mehmet Akif Ersoy için düzenlenen programa katılanlara ikramda da bulunuldu.
 
Cuma Deren