Kullandığı ifade içinde en çarpıcı sözü şu oldu; "GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ.."
Ölçek' in; "Ancak geldiğimiz noktada gördüğüm lüzum üzerine bir görev değişikliği kararı almış bulunmaktayım." şeklindeki cümlesi, kulaktan kulağa yayılan bir idiayı akıllara getirdi.
Ölçek' in o cümlesinin; Partililerinin dilinde, Başkanlık değişimini kapsayan farklı bir senaryo ile bağdaştırıldığı öğrenildi.
Parti içi kulislerde, geçtiğimiz haftalarda bir iddia kulaktan kulağa yayılmıştı.
İddiaya göre; GENEL MERKEZ, ÖLÇEK'TEN CV' SİNİ İSTEDİ..
İl Başkanı Naim Makas, iki hafta kadar önce Ankara ziyareti yaptı. Makas, ikili görüşmeler yaptığı sırada, ileri sürülene göre; Genel Merkez Ölçek' in CV' sini istedi.
Merkez ilçe Başkanı Yıldıray Ölçek' in telefon ile aranıp 'CV' sinin istendiği şeklindeki o iddia, bir süredir dilden dile dolaşıp,  kulaktan kulağa yayılmıştı.
Genel Merkezin CV' sini istediği şeklindeki iddia üzerine,  Ölçek' in mevcut pozisyonunun, Parti içi kulislerde çarpıcı değerlendirmeler ile yorumlanmaya başladığı gözlenmişti.
Birçok partilinin yanıtını aradığı gözlenen soru şu olmuştu; "ÖLÇEK İL BAŞKANI MI OLACAK?"
--------------------------------------------
İSTİFA NEDENİ İÇİN ESRARENGİZ VURGU;
"LÜZÜM ÜZERİNE, GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ..."
-------------------------------------------
Çanakkale siyasetinde, İYİ Parti ile başlayıp, CHP ile süren 'İstifacı Başkanlar' kervanına, İktidar Partinin Merkez ilçe Başkanı da katıldı.
AK Parti Merkez ilçe Başkanı Yıldıray Ölçek, siyaset kamuoyunun gündem maddesine dönüşen kararını,  sosyal medya hesabından duyurdu.
Ölçek' in; "Ancak geldiğimiz noktada gördüğüm lüzum üzerine bir görev değişikliği kararı almış bulunmaktayım." şeklindeki cümlesinin, Partilileri arasında,  bir süre önce dile gelen bir iddia ile bağdaştırıldığı gözlendi.
KİMİ PARTİLİDE, İL BAŞKANLIĞI BEKLENTİSİ...
Ölçek' in, İstifa kararını kamuoyu ile paylaşır iken, kullandığı ifade içinde geçen; "GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ.." sözü, an itibarı  ile çarpıcı değerlendirmeler aldı.
Yıldıray Ölçek; "Ancak geldiğimiz noktada gördüğüm lüzum üzerine bir görev değişikliği kararı almış bulunmaktayım." şeklinde bir cümle kurdu.
Ölçek' in bu cümlesi, haftalardır kulaktan kulağa yayıldığı gözlenen  bir iddiayı, partililerinin aklına bir başka düşürdü.
Tabanda çarpıcı ifadeler ile yorumlanan bu sıcak gelişme, Partililerinin dilinde bir anda; Başkanlık değişimini kapsayan farklı bir senaryo ile bağdaştırılmaya başlandı.
Parti içi kulislerde, geçtiğimiz haftalarda bir iddia kulaktan kulağa yayılmıştı. İddiaya göre; GENEL MERKEZ, ÖLÇEK'TEN CV' SİNİ İSTEDİ..
İl Başkanı Naim Makas, iki hafta kadar önce Ankara ziyareti yaptı. Makas, ikili görüşmeler yaptığı sırada, ileri sürülene göre; Genel Merkez Ölçek' in CV' sini istedi.
Merkez ilçe Başkanı Yıldıray Ölçek' in telefon ile aranıp 'CV' sinin istendiği şeklindeki o iddia, bir süredir dilden dile dolaşıp, kulaktan kulağa yayılmıştı.
Genel Merkezin CV' sini istediği şeklindeki iddia, bazı partililerinde Ölçek' in mevcut pozisyonunun değişebileceği beklentisini doğurmuştu.
'İl Başkanı mı oluyor..?'  sorusunu da akla getiren bu beklentinin, Parti içi kulislerde çarpıcı değerlendirmeler ile yorumlanması bir yana, gelen şok istifa haberi içinde kullanılan cümleler, adeta beklentiyi daha bir tazeledi.
Genel Merkezce CV' si istendiği iddiası, birçok partilinin yanıtını aradığı şu soruyu akla getirmişti; "ÖLÇEK  İL BAŞKANI MI OLACAK?"
İSTİFA KARARINI SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI.
AK Parti Merkez ilçe Başkanı Yıldıray ölçek, önceki gece siyaset kamuoyunda adeta bomba etkisi yaratan bir paylaşımda bulundu.
Ölçek, paylaşımında şunları söyledi; "Degerli Dava Arkadaşlarım. 04.10.2020 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul neticesinde teşkilatımızın teveccühü ile Merkez İlçe Başkanlığı görevi 2. kez şahsıma teslim edildi. Oluşturduğumuz yönetim kurulumuz ile bir yılı aşkın süredir partimiz, Çanakkale’miz ve hemşehrilerimiz için çalıştık. Her zaman hemşehrilerimizin dertlerine çözüm olan bir siyasi model ile onların yanında olmak en büyük hedefimiz oldu.
Ancak geldiğimiz noktada gördüğüm lüzum üzerine bir görev değişikliği kararı almış bulunmaktayım. Mensubu olduğum AK Partimden ve davamdan hiçbir zaman ayrılmadan Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın izinden yürüyerek eskisinden daha fazla çalışmaya, 2023’e giden büyük Türkiye hedeflerine ulaşmak için durmadan çalışmaya devam edeceğimi beyan eder başta Çanakkale halkına, belde ve mahalle yönetimlerine ve üyelerimize çalışmalarından dolayı teşekkür eder haklarını helal etmelerini dilerim. Benden yana tüm haklarımı helal ederek başta AK Parti Grup başkanvekili ve Çanakkale Milletvekilimiz Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve İl Başkanımız Naim Makas’a teşekkür ederim."
Erdem Sürek