14 rehber öğretmenin görev aldığı 38 öğrencinin 19 proje hazırladığı  Biga İlçesi Balıklıçeşme Ortaokulunda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı törenle açıldı. Öğrencilerinin projelerini görücüye çıkardığı fuara katılım da yoğun oldu.

Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, Bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, Araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması, Farklı gelişimsel ve bilişsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması, Öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların yaratılması amacı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirdiği 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları kapsamında  Biga Balıklıçeşme Ortaokulunda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışı gerçekleştirildi.
Okulda gerçekleştirilen   Fuar açılışına İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Emniyet Müdürü Emre Bolat, Belediye Başkan yardımcısı Sıtkı Keçeci, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Tübitak 4006 Bilim Fuarında 19 araştırma, inceleme, tasarım projelerinde 38 öğrenci 14 öğretmen görev aldı. TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erkan Bilen ve beraberindekiler stantları gezerek öğrencilerle sohbet etti ve projeleri hakkında bilgi aldı.

Şerife Erdem