Aksaray’da bir öğrencisini koridora çıkarıp şiddet uygulayan öğretmene tepkiler çığ gibi büyürken,  Çanakkale’de de akademisyenler ve öğretmenlerden tepki geldi.

Çanakkale’de tepki gösteren kişilerden biri de  Çomü Sosyoloji Bölümünden Prof. Dr. Cumhur Aslan oldu. Aslan “’Öğrencisine şiddet uygulayan öğretmen görevden alınmalıdır, net, Bu öfke kontrolü olmayan, şiddete kolayca yatkın bir kişi eğitimci olamaz” dedi.

Aksaray'da, bir ortaokulda matematik öğretmeni Ali Rıza Y., koridora çıkardığı öğrencisi T.K.'ya tokat ve yumruk atıp dövdü, boğazını sıktı. Gürültüyü duyan başka sınıftaki öğretmen Gülcan Ünlü, müdahale edip öğrenci T.K.'yı, Ali Rıza Y.'nin elinden kurtardı. O anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı.  Güvenlik Kamerası görüntülerin ortaya çıkması ile tepkiler çığ gibi büyüdü. Olaya tepki gösterenlerden biri de gösteren Çomü Sosyoloji Bölümünden Prof. Dr. Cumhur Aslan oldu. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, yaşananlara tepki gösteren Aslan, şiddeti uygulayan öğretmenin derhal görevden alınması gerektiğini belirterek   ‘’Öğrencisine şiddet uygulayan öğretmen görevden alınmalıdır, net, Bu öfke kontrolü olmayan, şiddete kolayca yatkın bir kişi eğitimci olamaz. Burada üç aktör var, döven öğretmen, kapıyı açıp kapatan öğretmen ve koşup çocuğu ‘kurtaran’ öğretmen Kapıyı açıp kapatan öğretmeni de bir eğitimden geçirmek lazım, iyi bir öğretmen olmayabilir. şiddet kendine yetemeyen, güçsüz ve zayıf insanların en büyük gücüdür. Kendisine hakim, öz bilinci yerinde olan ve içindeki şiddet ‘duygularını’ kontrol etmiş insan şiddete başvurmaz. Bir kez Erzurum Oltu'da liseye gitmiştim, bir öğretmen hocam demişti, bazen şiddeti hak ediyorlar. şiddeti hak etmek mümkün müdür, bilmiyorum ama bir insana ‘fiziki şiddet’ şiddetin en basit, en bayağı yönüdür. Bu şahıs gibi belki de onlarca öğretmen var, akademisyen de vardır. Öğrencisini aşağılayan bir akademisyen şiddet uygulamaktadır. Son olarak şiddeti ağırlaştıran en önemli şey asimetrik durumdur. Sizden zayıf veya küçük şeye şiddet uygulayan insanlar genellikle kendilerinden güçlü veya tehlikeli insanlara karşı naziktirler.’’  
 
Cuma Deren