Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD)  Yönetim Kurulu gerçekleştirdiği kurum ziyaretleri kapsamında Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı  İsmail Kaşdemir’i ziyaret ettiler. Ziyarette Tarihi Sualtı Milli Parkı başta olmak üzere taraihi alanda yapılan pek çok turizm çalışması konuşuldu.

Geçtiğimiz aylarda yapılan Seçimli Genel Kurulun ardından Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD) Başkanlığına seçilen Nilgün Gökser, yeni yönetimi ile beraber Sivil Toplum Kuruluşu ve Kamu Kurumu kuruluşlarına yönelik gerçekleştirdiği ziyaretler devam ediyor.  Bu kapsamda Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığını da ziyaret eden Nilgün Gökser, Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile bir araya geldi.  Başkanı Nilgün Gökser’in yanı sıra ziyarette Yönetim Kurulundan  Başkan Yardımcısı Serhat Koçarslan, Genel Sekreter Yusuf Kayaalp da hazır bulundu. Çanakkale Turizminin yanı sıra  Tarihi Alan Başkanlığında yapılan çalışmalar da konuşuldu.
Tarihi Alan Başkanlığının girişimleri ile oluşturulan dalış noktaları ve Gelibolu yarımadasında yapılan  şehitlik ve turizm  çalışmalarına yönelik sohbetin yapıldığı ziyarette bir konuşma yapan ÇATOD Başkanı Nilgün Gökser “Çanakkale için değerli bir proje olan, Çanakkale Tarihi Alan Başkalığı’nın 3 Ekim 2021’de lansmanını yaptığı Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı 12 savaş batığı ve 2 doğal resifle 14 ayrı dalış noktasında tarihin izlerine götürüyor. 106 yıl öncesine götüren gizemli bir dalış. Sürdürülebilir turizm adına atılan büyük adımlardan biridir. Bu değerli projede emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir de  ÇATOD Başkanı Nilgün Gökser ve yönetimine teşekkür ederek görevlerinde başarılar diledi.
 Şerife Erdem