ÇANAKKALE KURUM ZİYARETLERİNE DEVAM EDEN, 'TÜM GİRİŞİMCİ EMLAK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ' TÜGEM,  ÇARPICI BİR YASAĞA DİKKAT ÇEKTİ.
Derneğin Çanakkale il Başkanı Mustafa Alptuğ Akkoca;
"Avukatların Adliyeye, doktorların hastaneye, mali müşavirlerin vergi dairesine alınmaması nasıl mümkün değilse;
'Gayrimenkul Danışmanlarının da tapu dairesine alınmaması mümkün değildir.' " dedi.
Geçtiğimiz günlerde, Vali İlhami Aktaş'ı makamında ziyaret ile başlayan, Derneğin kurum ziyaretleri trafiği önceki günde sürdü.  
Başkan Akkoca ve Yönetim Kurulu üyeleri görevi devralmasının ardından başladığı kurum ziyaretleri kapsamında, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder ile İl Özel İdaresi Genel sekreteri Vali yardımcısı Abdullah Köklü ile Çanakkale İl Ticaret Müdürü Hakan Tuncerli'nin konuğu oldu.
-------------------------
ÇARPICI ÖRNEKLE, YASAK İSYANI...!
"DOKTOR HASTANE'YE, AVUKAT ADLİYE'YE, BİZ DE TAPU DAİRESİNE GİRİŞTE ENGLLENMEMELİYİZ"
--------------------------
Tüm Girişimci Emlak Maşavirleri Derneği (TÜGEM), kurum ziyaretlerini hız kesmeden sürdürüyor. Dernek Başkanı Alptuğ Akkoca'nın, ziyaretler kapsamında dile getirdiği bir yasak iddiası, işiteni hayla şaşırttı.
TÜGEM Çanakkale İl Başkanı Akkoca, çarpıcı bir örnekle söze başladı, sektör temsilcilerinin Tapu dairesine giriş yasağı ilişkin, şöyle dedi; "NASIL DOKTOR HASTANE' YE, AVUKAT TA  ADLİYE'YE GİRİŞTE ENGELLENMİYOR İSE,  BİZ DE TAPU DAİRESİNE GİRİŞTE ENGELLENMEMELİYİZ"
Geçtiğimiz günlerde, Vali İlhami Aktaş'ı makamında ziyaret ile başlayan, Derneğin kurum ziyaretleri trafiği önceki gün de sürdü.  
Başkan Akkoca ve Yönetim Kurulu üyeleri görevi devralmasının ardından başladığı kurum ziyaretleri kapsamında, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder ile İl Özel İdaresi Genel sekreteri Vali yardımcısı Abdullah Köklü'nün konuğu oldu. Heyet ayrıca, Çanakkale İl Ticaret Müdürü Hakan Tuncerli'yi de makamında ziyaret etti.
Ziyaretler sırasında, sektörün sorunlarını kurumlara ve yetkililere iletmeye devam eden TÜGEM Yönetimi, geçtiğimiz gün ilk olarak  İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder'i ardından Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vali yardımcısı  Abdullah Köklü ile görüştü.  Sonrasında da  Çanakkale İl Ticaret Müdürü Hakan Tuncerli'yi makamlarında ziyaret etti.
Sektörel güncel gelişmeleri, kurumlardan emlak sektörünün beklentilerini ve Tapu dairesinde yaşadıkları Gayrimenkul Danışmanlarının tapu dairesine alınmama sorununu dile getiren TÜGEM yönetimi, "Avukatların Adliyeye, doktorların hastaneye, mali müşavirlerin vergi dairesine alınmaması nasıl mümkün değilse;
'Gayrimenkul Danışmanlarının da tapu dairesine alınmaması mümkün değildir.' " görüşünü savundu.
Derneğin il Başkanı Mustafa Alptuğ Akkoca, konuk oldukları Yöneticilere; "Türkiye çapında örgütlenen ve aldığı  eğitimler ile girdiği sınavlar sonucunda Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi alan gayrimenkul danışmanlığını ciddi bir meslek olarak gören ve vatandaşlarımıza en iyi en kaliteli ve en güvenli hizmeti verme çabasında olan gayrimenkul danışmanlarının tapu dairesine müşterileriyle birlikte girememesi mesleğimizi icra etmemizi engelleyen bir uygulamadır" dilerek, yaşanılan sorundan söz etti.,
Başkan Akkoca,  bu uygulamanın Ticaret Bakanlığından onay almış, kendileri  gibi profesyonel emlak danışmanlarının işini yapmasını engelleyen bir uygulama olduğunun altını çizdi ve şunları aktardı;
'HİÇ BER ŞEHİRDE, BÖYLE BİR YASAK YOK...'
"Bir an evvel bu sorunun son bulması için yetkililerimizin desteğini istiyoruz. Türkiye'nin hiçbir şehrinde uygulanmayan ve 2008 yılında Tapu Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen bir genelge dayanağı ile bize dayatılan bu tutumun değişmesi Yönetim olarak ilk hedefimiz. Meslektaşlarımızın Çanakkale genelinde yaşadığı en önemli problemin tapu dairesine alınmama problemi olduğunu biliyor ve bu konu ile ilgili elimizden geleni resmi kanallar aracılığıyla yapacağımızı ifade etmek istiyoruz."
TÜGEM Başkanı, son olarak şu ifadeyi kullandı;  "Avukatların Adliyeye, doktorların hastaneye,  mali müşavirlerin vergi dairesine alınmaması nasıl mümkün değilse;  Gayrimenkul Danışmanlarının da tapu dairesine alınmaması mümkün değildir."

Cuma Deren