Açılış törenine Çanakkale Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, Çanakkale Berberler Kuaförler Oda Başkanı Ayhan Engin, eski MHP Çanakkale Milletvekili Kürşat Tuna ve bir  çok davetli katıldı. Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan “Çanakkale’mizi Dünya ve Avrupa sahnesinde temsil edecek olan, bu kulvarda milli takım kaptanlığı gibi büyük bir işi üstlenen Sacide kardeşimize işletmesi hayırlı olsun, bu işletme sadece bir iş yeri olarak değil bayanlarımızın günlük rutini haline gelen güzelliklerine küçük dokunuşlar kattıkları makyaj sanatını kendisi gibi başarılı ve bu anlamda Çanakkale’mizi temsil edecek olan bir çok sanatçı  yetiştireceğine inanıyorum. Her yeni işletmeyi açarken söylediğim gibi kadınlarımızın ülke ekonomisine olan katkılarını önemsiyoruz ve kadın elinin değdiği her iş güzel oluyor. bu mekanda tam anlamıyla bir şampiyona yakışan yer olmuş” dedi. Açılış töreninden sonra davetliler işletmeyi gezdiler, ardından davete katılanlara pilav ikram edildi.

 Çanakkale Berberler Kuaförler Oda Başkanı Ayhan Engin, açılış töreninin ardından Türkiye Kuaförler Odası Federasyonu Milli Takım kaptanı Sacide Kaya’ya “Usta Öğretici Onur Belgesi” taktim ederek “ Sacide bizim için çok değerli bir arkadaşımız Çanakkale’mizi ve ülkemizi çok önemli bir kulvarda temsil edecek olan bir meslektaşımız, burada kendisi gibi fırçasına sevdalı olan, işine aşık arkadaşlarımızı eğiteceğinden hiçbir şüphem yok, bu belgeyi kendisi için çok önemli bir günde taktim etmek Oda yönetimim ve şahsım adına onur verici bir durum” dedi.

Uzun yıllardır bu işletmeyi açmak için hayal kurduğunu belirten Sacide Hanım “ Yıllardır bu işletmeyi açmak için uğraştım ancak öncelikle işimde en iyi olamam gerekiyordu ve bunu bir anlamda başardım, bu kadar çok sevenimin olduğunu görmek beni bir hayli duygulandırdı, ben fırçasına sevdalı işini çok seven biriyim burası Çanakkale için hizmet veren onların beklentilerinin çok üstünde hizmet veren bir yer olacak” diyerek duygularını paylaştı.
İhsan Konuk

 


Kaynak: Haber Merkezi