Koronavirüs Salgını nedeni ile her tarafın kapalı olduğu  günlerde, vatandaşların geçim sıkıntısı çektiği zor günlerde Çanakkale Belediyesi tarafından hayata geçirilen Askıda Fatura sayesinde bir çok ihtiyaç sahibi vatandaşın su faturası hayırseverler tarafından ödenmişti. Belediye Tarafından hayata geçirilen bu uygulama devam ediyor. 

Son yıllarda artan işsizlik, yaşanan ekonomik zorluklar ve b sürekli artan gıda fiyatlarına ulaşmakta zorlanan  vatandaşların durumu her geçen gün daha da zorlaşırken  Çanakkale Belediyesi  Koronavirüsün yoğun olduğu dönemde destek ihtiyacı duyan vatandaşların yanında olmak amacı ile  Askıda Fatura uygulaması başlatmıştı. Yaşanan ekonomik sıkıntılara karşı direnemeyen vatandaşların su borçlarını ödemek için başlatılan proje,  Koronavirüs zamanında başarıya ulaşarak Çanakkale Belediyesi tarafından başlatılan uygulama kapsamında 35 tane başvuru alınmış, askıya 29 fatura asılmış  6 tanesi incelemede askıya çıkan 20 fatura için ise  bin 600 TL’lik bir destek sağlanmıştı.
Uygulama Devam Ediyor
Koronavirüsün ardından bu kez de Döviz kurunun yükselmesi alım gücünün her geçen gün erimesi ile birlikte vatandaşlar borçlarını da ödemekte zorlanıyor. Borcu nedeni ile vatandaşların suyunu kesmek istemeyen Çanakkale Belediyesi yine aynı uygulamaya başvurdu. Artan ihtiyaç sahibi sayısını göz önünde bulunduran Çanakkale Belediyesi uygulamaya devam kararını aldı. İhtiyaç sahiplerinin faturalarının hayırseverler tarafından ödendiği bu uygulama ile ilgili Çanakkale Belediyesi tarafından yapılan açıklamada “Su faturalarını ödemekte güçlük çeken kentlilerimiz için başlattığımız “Askıda Fatura” kampanyamıza destek olabilirsiniz. Su faturalarını ödemekte güçlük çeken kentlilerimiz askıya fatura bırakmak için askidafatura.canakkale.bel.tr adresimizi ziyaret edebilir, Mahalle Muhtarlıkları ya da Belediye Hizmet Binalarımızdaki İletişim Masalarımıza başvurabilir veya 444 17 17 nolu Çağrı Merkezimiz ile iletişime geçebilir. Ayrıca ihtiyaç sahibi kentlilerimizin faturaları da yine askidafatura.canakkale.bel.tr adresinden veya 444 17 17 nolu Çağrı Merkezimiz ile iletişime geçilerek ödenebilir. Bu zor günleri dayanışma ile aşacağız” ifadelerine yer verildi.
Şerife Erdem