Özellikla Salı Günü Biga ve çevresinde yoğunlaşan şiddetli yağışlar, dere yataklaarında taşkınlığa neden olurken, ev ve iş yerlerini su bastı. Kırsalda ise özellikle lahana tarlaları su altında kaldı.

Meteoroloji günler öncesinde  yağış uyarısı yapmıştı. Hafta sonu başlayan yağışlar hafta başında şiddetini arttırdı. Özellikle Alı günü Biga İlçesinde yoğunlaşan yağışlar, sel ve taşkınlara neden oldu.  Şiddetli yağışta evlerini su basan vatandaşlar kendi imkanları ile müdahale ederken, su basılan yerler tahliye çalışmaları yapıldı. Öte yandan, Biga’da gün boyu etkili olan kuvvetli yağış Biga Belediyesi ekiplerini teyakkuza geçirdi. Şehrin dört bir yanında su baskınlarına müdahale eden ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Oluşan sel baskınlarına karşı Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve Biga Kaymakamı Erdinç Dolu da sokaktaydı.
İlçe Merkezinin yanı sıra köylerde de yaşanan taşkınlara karşılık İl Özel İdaresi ekipleri açlışmalar gerçekleştirildi. Özellikle köylerdeki altyapı sorunları nedeni ile yaşanan sıkıntıların giderildiği çalışmalara Kaymakam Erdinç Dolu da eşlik etti. Kaymakam Erdinç Dolu, köylerde  vatandaşları mağdur etmemek adına  yapılan çalışmaları yerinde takip ederek, İlçe Özel İdare Müdürü İsmail Satılmış İle Merkez Karakol Komutanı Salim Yalçın'dan bilgiler aldı. Gün boyu devam eden şiddetli yağışlara karşı tüm ekipler canla başla çalıştı.

Tarlalar Su altında kaldı
Biga ilçesinde etkili olan sağanak günlük yaşamı olumsuz etkilerken,  Yağış nedeniyle Gümüşçay beldesi ile Çeşmealtı köyü arasında bulunan sera ve tarım alanları zarar gördü. Gümüşçaylı üretici Bünyamin Ercan'a ait 14 dönümlük alanda bulunan seralardaki lahana, kereviz, marul, dereotu ve pırasalar sular altında kaldı.

Cuma Deren