Okulların afetlere dirençli kurumlar haline gelmesi, öğrenci ve çalışanların fiziksel olarak korunması, muhtemel tehlikeler karşısında eğitim-öğretimdeki kesintinin minimum seviyede tutulması ve güvenlik kültürü oluşturulması için Çanakkale Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Çanakkale İl Müdürlüğü  gönüllüleri  tarafından Özel Sevimli Tavşanlar Kreş ve Gündüz Bakımevinin minik öğrencilerine afet eğitimi verdi.
Afete hazırlıklı okul, okul afet planlarının oluşturulması ve uygulanmasını kapsayan bütünleşik okul afet ve acil durum yönetiminin oluşması için Ülke genelinde okullarda afet eğitimleri veriliyor. Okulların afetlere dirençli kurumlar haline gelmesi, öğrenci ve çalışanların fiziksel olarak korunması, muhtemel tehlikeler karşısında eğitim-öğretimdeki kesintinin minimum seviyede tutulması ve güvenlik kültürü oluşturulması için Çanakkale Afet ve   Acil Durum Yönetimi Başkanlığı  (AFAD) Çanakkale İl Müdürlüğü tarfındna gerçekleştirilen eğitimler devam ediyor.
Afete hazır okul eğitimleri kapsamında gönüllüler Özel Sevimli Tavşanlar Kreş ve Gündüz Bakımevinin minik öğrencilerine afet eğitimi verdi.  İlk olarak görsellerle miniklere  deprem hakkında bilgiler verildi. Daha sonra deprem öncesi, deprem anı ve sonrasında neler yapılması gerektiği anlatıldı. Daha sonra eğlenceli anların yaşandığı uygulama kısmına geçildi.  Uygulamada minikler önceden hazırlanan senaryoya uygun hareket ederek deprem anında neler yaşayacaklarını öğrendiler.
 
Şerife Erdem