Başbakan Binali Yıldırım Başkent’ de, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında Çanakkale 1915 Köprüsü ve başkanlık tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Başbakan’ ın sözlerine ilk kulak kabartan ise köprünün adresi Çanakkale oldu.

1915 Çanakkale Köprüsü için,
Köşk’ten ‘Süre ve Tarife…’

Çanakkale 1915 Köprüsü hakkında detayları Başbakan Yıldırım verdi.  Başbakan hem geçiş süresini hem de ödenecek miktarı Köşkte yaptığı basın toplantısında anlattı.
Köprü 100. Yılda tamam…
Başbakan Yıldırım, 1915 Çanakkale Boğaz Köprüsünün, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. Yılında tamamlanmak üzere planlandığını duyurdu.
Çankaya köşkünde düzenlediği basın tohplantısında köprüye ilişkin detayları paylaşan Başbakan Yıldırım;
 "Viyadüklerle 5169 metrelik uzunluğu olacak. Hedefimiz 2023 yılına kadar bitirmek. Geçiş ücreti de 15 euro+KDV olacak. Japonlar, Güney Koreliler ilgileniyor. Köprüden geçiş süresi 3 dakika olacak" diye konuştu.
Başbakanın Çanakkale boğaz köprüsüne ilişkin sözlerine dikkat kesilen en başta adres ise, 1915 Boğaz köprüsünün kurulacağı Çanakkale oldu.
BAHÇELİ'NİN SÖZLERİNE İLİŞKİN KONUŞTU;
‘ ÜMİT VERİCİ’
Başbakan Binali Yıldırım, MHP lideri Bahçeli'nin başkanlık sistemine ilişkin açıklamalarının da ümit verici olduğunu Çankaya köşkünde düzenlediği basın toplantısında söyledi.
Başbakan Yıldırım; "Bahçeli'nin başkanlık açıklamaları ümit verici" dedi.
"KILIÇDAROĞLU İLE DE GEREKİRSE GÖRÜŞÜRÜZ"
Başbakan Yıldırım, Başkanlık sistemine ilişkin "Kılıçdaroğlu ile de gerekirse görüşürüz" açıklaması yaptı.
 
Başbakan Yıldırım şunları söyledi: "Bizim görevimiz, millete vadettiğimiz anayasayı hazırlayıp yüce Meclis'e sunmaktır. Ondan sonra görev, yüce Meclisi'ndir. Gerekçeleriyle anlatacağız yaptığımız değişikliğin ne anlama geldiğini, halkımızla paylaşacağız ve Meclis'e teklifimizi getireceğiz. Ondan sonrası Meclis'in bileceği iştir. Sayın Bahçeli'nin bugüne kadar yaptığı açıklamalar ümit vericidir, yapıcı açıklamalardır. Biz bunu, Meclis'te bu teklife kendi şartları dahilinde olumlu katkı yapacakları yönünde anlamaktayız."
 


Kaynak: İHA