Fikir alışverişi ve bilgi aktarımının yaşandığı toplantılara Çanakkaleli CHP’li Belediye Başkanları da katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin davetiyle  Çanakkale’deki Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları, İl Başkanı Metin Ümit Ural  öncülüğünde  toplantılara katılım sağladı.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği  kültür, spor, tarım, park ve bahçeler, çevre ve enerji, teknoloji, şehircilik ve alt yapı konularındaki bilgi ve deneyimlerinin paylaşıldığı toplantılara Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci ve Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan  katıldılar. Gün boyu hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi hem de Düğer Belediyelerin sunumları gerçekleştirildi ve işbirlikleri için  görüşmeler gerçekleştirildi.
İmamoğlu Çanakkaleli Belediye Başkanları İle Aynı Masada
Yapılan istişareler, sunumlar ve çalışmaların ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımı ile bir akşam yemeği düzenlendi.  Düzenlenen akşam yemeğinde Çanakkaleli Belediye Başkanları ile aynı masaya oturan İmamoğlu,  yemek masasında da Belediye Başkanlarının talebini alarak, her zaman birlikte çalışmaya hazır olduklarının mesajını da verdi.
Belediye Başkanları Sosyal Medya Hesaplarından Paylaşım Yaptı
İstanbul  Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde basına kapalı olarak gerçekleştirilen istişare toplantıları ile ilgili Belediye Başkanları kendi sosyal Medya hesaplarında paylaşım yaparak yağılan istişareler hakkında bilgiler verdiler.  Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yaptığı paylaşımda “İstanbul Büyükşehir Belediyesinin davetiyle İl Başkanımız  öncülüğünde Çanakkale'nin CHP'li Belediye Başkanları olarak İstanbul'dayız.  İBB ve iştiraklerinin bilgi, beceri ve deneyimlerini paylaşarak birlikte projeler üretmek, güç birliği yapmak üzere bir aradayız. İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere, kıymetli zamanlarını ve bilgilerini paylaşan tüm ekibe konukseverlikleri için teşekkür ederim” ifadelerine yer  verdi.
Bayramiç Üreten Kadınlar Pazarının Ürünlerini Ekrem İmamoğlu’na Takdim Etti
Toplantılara katılan Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun da  toplantıya dair yaptığı paylaşımda, İlçedeki Üreten Kadın Pazarı üreticilerinin ürünlerini Belediye Başkanına takdim ettiğini ve tanıttığını belirterek “İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Çanakkale'nin CHP'li belediye başkanları olarak katıldık. Tarım, teknoloji, kültür, sanat, şehir ve alt yapı gibi birçok konuda, İBB ve iştiraklerinin bilgi, beceri ve deneyimlerini paylaşması amacıyla düzenlenen toplantı, birlikte projeler üretmek ve güç birliği yapmak adına büyük bir adım olacak. Yemekte bir araya geldiğimiz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na Bayramiç Üreten Kadınlar Pazarı'nın birbirinden güzel ürünlerini takdim ettik. İlçemiz halkına selamlarını ileten Başkan İmamoğlu, kadınlarımız için hayata geçirilen bu girişimi takdir etti” ifadelerine yer verdi.
Bilgi ve Deneyimlerin Paylaşıldığı Toplantı Oldu
Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar ise her alanda paylaşımda bulunduklarını belirterek “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve Çanakkale'nin CHP'li Belediye Başkanları olarak katıldığımız İBB ve iştiraklerinin; kültür, spor, tarım, park ve bahçeler, çevre ve enerji, teknoloji, şehircilik ve alt yapı konularındaki bilgi ve deneyimlerinin paylaşıldığı toplantıları İstanbul’da gerçekleştirdik” dedi.
Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram’ın yaptığı Paylaşımda ise “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun daveti ile Çanakkale'nin CHP'li Belediye Başkanları olarak tarım, teknoloji, kültür, sanat, şehir ve alt yapı gibi bir çok konuda, birlikte projeler üretmek için düzenlenen toplantıya katılım sağladık” ifadelerine yer verdi.
 
 
Cuma Deren