Ana muhalefet CHP' nin, Çanakkale Merkez ilçe Başkanı, Eczacı Ali Uyanık' ın,  görevinden istifa ettiği öğrenildi.
ÖRGÜTTE BEKLENTİ URAL'DI, UYANIK GİTTİ..
CHP' de, son aylarda yaşanan bir takım eleştiri konusu parti içi meseleler nedeni ile, istifa, ya da görevden alınacağı beklentisinin İl Başkanı Metin Ümir Ural üzerinde yoğunlaştığı gözlenir olmuştu.
Örgüt tabanında sık sık dile gelen, parti içi meseleler üzerine kayıtsız kalmakla suçlanan  ve dillenen eleştiriler karşısında suskun tavır sergilediği de ileri sürülen Ural' ın, görevden el çektirileceği beklentisi hakim düşünce olarak dilleniyordu.
SON PAYLAŞIM; 'milletin sesi..'
CHP' nin bir süredir, 'Milletin sesi' hashteg'i açarak düzenlediği halk buluşmalarından biri , Mersin ziyaretini sosyal medya hesabından paylaşan Ali Uyanık, ardından da istifa ettiği haberi ile dikkatleri üzerine çekti. 
İSTİFASINI, DUYURACAK... Başkan Uyanık' ın, bu gün (7 Aralık Salı) Merkez ilçe binasında yapacağı basın toplantısı ile, istifa haberini kamuoyu ile paylaşacağı edinilen bilglerden.
İL YERİNE, MERKEZ İLÇE... Siyaset kamuoyu, dün CHP Merkez ilçe Başkanının görevinden istifa edeceği heberi ile sürpriz yaşadı.
Alnan bilgiye göre, Uyanık' ın yerine Kumkale eski Belediye Başkanlarından İsmail Erte atandı.
-------------------------------------
HAFTANIN İLK GÜNÜNDE,  İSTİFA SÜRPRİZİ
SON PAYLAŞIMI; 'MİLLETİN SESİ' OLDU..
------------------------------------
Ana muhalefet CHP' de, haftanın ilk  günü istifa sürprizi yaşandı. Merkez ilçe Başkanı Eczacı Ali Uyanık, görevinden istifa ettiğini doğruladı.
Uyanık, İstifa kararına ilişkin değerlendirmelerini de bu gün (7 Aralık Salı) partisinin Merkez ilçe Başkanlık binasında yapacağını bildirdi.
SON PAYLAŞIM; 'milletin sesi..'
CHP' nin bir süredir, 'Milletin sesi' hashteg' i  açarak düzenlediği halk buluşmalarından biri , Mersin ziyaretini sosyal medya hesabından paylaşan Ali Uyanık, ardından da istifa ettiği haberi ile dikkatleri bir anda üzerine çekti. 
Ana muhalefet CHP' nin, Çanakkale Merkez ilçe Başkanı, Eczacı Ali Uyanık' ın, görevinden istifa ettiği bilgisi, siyaset kamuoyunu şaşırtı. Örgüt tabanında, istifa kararı şok gelişme yorumunu topladı.
Başkan Uyanık' ın, bu gün (7 Aralık Salı) Merkez ilçe binasında yapacağı basın toplantısı ile, istifa haberini kamuoyu ile paylaşacağı  edinilen bilgilerden.
ÖRGÜTTE BEKLENTİ URAL'DI, UYANIK GİTTİ..
CHP' de, son aylarda yaşanan bir takım eleştiri konusu parti içi meseleler nedeni ile, istifa, ya da görevden alınacağı beklentisinin İl Başkanı Metin Ümit Ural üzerinde yoğunlaştığı gözlenir olmuştu.
Örgüt tabanında sık sık dile gelen, parti içi meseleler üzerine kayıtsız kalmakla suçlanan  ve dillenen eleştiriler karşısında suskun tavır sergilediği ileri sürülen Ural' ın, görevden el çektirileceği beklentisi hakim düşünce olarak dilleniyordu.
İL YERİNE, MERKEZ İLÇE...
Siyaset kamuoyu, dün CHP Merkez ilçe Başkanının görevden istifa edeceği heberi ile adeta bir sürpriz yaşadı.
Alnan bilgiye göre, Uyanık' ın yerine Kumkale eski Belediye Başkanlarından İsmail Erte atandı.
YOLARI, İSTİFA AYIRDI
Çanakkale il örgütünün  bir Başkent ziyareti sırasında, Parti Genel Merkezinde, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yanyana poz veren isimlerden biri de, Merkez ilçe Başkanı Ali Uyanık olmuştu. Uyanık' ın, kurmay kadro ile yollarını isitfa ederek ayırdığı şeklinde değerlendirilen kararı, dün gün boyu parti içi kulislerde konuşulandı.
İstifa kararının nedeni merak konusuna dönüşürken, örgütün yanıtını beklediği sorulara, bu gün düzenleyeceği basın toplantısı ile, istifa kararı alan Uyanık' ın tek tek yanıt sunması beklentisi oluştuğu da gözlenenler arasında.
Cuma Deren