Türkiye’ yi temsilen Dubai’ de gerçekleşen dev buluşmaya katılan ve başkanlığını Çanakkaleli Armatör Alaftan’ ın yaptığı komisyon, Küresel ve bölgesel olarak meydana gelen petrol, kimya ve diğer zararlı maddelerin çevrede oluşturduğu tahribat, bunların denize dökülmesinin önlenmesi, müdahale edilmesi ve çevrenin korunması konusunda farkındalık yaratan çalışmayla dikkat çekti
Çanakkaleli Alaftan, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği’ nin Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı olarak katıldığı “İslami Armatörler Birliği Teşkilatı OISA” nın Dubai’ de düzenlediği  fuarda, Türk Gemi İnşasının tarih yazan başarılarını da  anlattı.

İslami Armatörler Birliği’nde,
Bir Çanakkaleli….

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği’ nin Dubai çıkarmasına, Çanakkaleli Armatör Aydın Alaftan kaptanlık etti.
Büyük Türk Denizcisi Gelibolulu Piri Reis’ in doğduğu topraklarda, denizcilik sektörü aşısı aldığını aktaran Çanakkaleli Armatör Aydın Alaftan; “Dış İlişkiler Komisyonu Başkanlığımızda, Komisyon Üyeleri Ertuğ Yaşar, Erhan Esinduy , Nurettin Çalışkan’la birlikte,  Birleşik Arap Emirlikleri Başbakanı, Devlet Başkanı Yardımcısı ve Dubai Emiri Muhammed Bin Raşid El Maktum'un himayesinde gerçekleştirilen  fuara, Ülkemiz olarak adeta damga vurduk” dedi.
Kısa adı GİSBİR olan Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran ile, İslami Armatörler Birliği Teşkilatı (OISA) nın Dubai’de gerçekleştirilen fuarına Türkiye’ yi temsilen katılan GİSBİR Dış İlişkiler komisyonu Başkanı hemşehrimiz Armatör Aydın Alaftan, Dubai ziyareti hakkında ‘Vitamin’ e konuştu.
GİSBİR Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Aydın Alaftan, İslami Armatörler Birliği Teşkilatı OISA'nın Dubai'de gerçekleştirilen 30. Genel Kurul ve 38. İcra Komitesi toplantılarına katılıp, Türkiye’ nin Gemi İnşa Sanayindeki başarılarını anlattıklarına dikkat çekti.
Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği olarak, Dubai’de düzenlenen 8. Offshore Arabia Konferansı ve Fuarı'nda, Türkiye adına bayrak dalgalandırdıklarını aktaran Çanakkaleli Alaftan;
 “Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde bu yıl 8. Kez düzenlenen Offshore Arabia Konferansı ve Fuarı'na  katılarak, üç yanı Denizlerle çevrili ülkemizin Gemi inşa sanayindeki rolünü Arap coğrafyasına detaylı şekilde anlattık” dedi.
Alaftan;  “İlk kez 2004 yılında düzenlenen Offshore Arabia Konferansı ve Fuarı  iş fırsatları, katılımcı ve konferans katılımcıları arasında stratejik ortaklıklar kurulmasını sağlayışı ile sektör açısından önemli bir buluşmaydı.
Bu yılki buluşmada da İşlenen tüm bu konu başlıkları, Gemi İnşa Sanayicileri arasında bir ağ oluşturulması için önemli bir platform oldu” bilgisini paylaştı.  
DÜNYA’ YA MESAJ VERDİLER
Offshore Arabistan 2016’ya katılımın oldukça fazla olduğunun altını çizen Çanakkaleli Armatör Alaftan, dünya denizlerinin insanlığa ait olduğuna vurguda bulunduklarını da söyledi.
Çanakkaleli Armatör Alaftan; “Fuarın amacını ise şöyle anlatabiliriz. Küresel ve bölgesel olarak meydana gelen petrol, kimya ve diğer zararlı maddelerin çevrede oluşturduğu tahribat, bunların denize dökülmesinin önlenmesi, müdahale edilmesi ve çevrenin korunması. Fuarda ayrıca deniz ve kıyı temizliğine dikkat çekildi” diye konuştu.
Dubai fuarında gerçekleşen Konferansta masaya yatırılan konular arasında en çok dikkat çekeni ise,  “Küresel deniz nakliyesi, petrol ve gaz sektöründe yaşanan sorunlar,  iklim değişikliği ve yenilenebilir enerji” konuları oldu.
Türkiye Cumhuriyeti Birleşik Arap Emirlikleri Konsolos Vekili Burak Öksel, Dubai'de uluslararası katılımla gerçekleştirilen 8. Offshore Arabia Konferansı'nda GİSBİR standını ziyaret eden simlerdendi.
Konsolos Vekili Burak Öksel' e GİSBİR, Türk gemi inşa sanayi ve faaliyetleri hakkında bilgiler bu ziyaret sırsında sunuldu.
GİSBİR Heyeti, Offshore Arabia Fuarı'nı düzenleyen INDEX Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdul Salam Al Madani ve beraberindeki heyetle fuar standında özel bir toplantı da gerçekleştirdi.
 


Kaynak: Haber Merkezi