Etkili olan fırtınada Çanakkale’nin tatil bölgesi Güzelyalı da nasibini aldı. Dalgaların etkisi ile kıyıdaki yapay falezlerin kırıldığı bölgede, yine dalgaların kıyıya getirdiği yosunlar sandalları adeta gömdü.
İki gündür Çanakkale’de etkili olan Lodos fırtınasının etkilerin, fırtına dindikten sonra ortaya çıktı. Saatte 100 kilometreyi aşan hızla etkili olan Lodos, çatıları uçurdu, ağaçları kökünden sökerken, Çanakkale’nin tatil bölgesi olan Güzelyalı’da da sahile yapılan yapay falezleri de kırdı. Rüzgarın etkisi ile devleşen dalgaların vurduğu yapay falezler daha fazla dayanamadı. Kırılan falezlerin hasar boyutu ise fırtına sonrasında ortaya çıktı.

Deniz Adeta Sahile Kustu
Denizdeki etkisini zaman zaman arttıran Lodos fırtınası  dev dalgalar oluştu. Çanakkale’nin yazlık ve tatil bölgesi olan Güzelyalı bölgesini vuran dev dalgalar beraberinde yosunları ve  denize atılan  çöpleri adeta  sahile kustu. Yaz ayları boyunca sahile bağlı duran sandallar da rüzgarın etkisi ile alabora oldu. Rüzgarın etkisi ile sahile vuran sandallar adeta yosunlara gömüldü.   Yaşanan hasarlarla ilgili bir açıklama yapan Güzelyalı Köy Muhtarı Elif Çelik  “Geçmiş olsun Güzelyalı dünkü rüzgar ve dalgalardan etkilenen tüm komşularıma geçmiş olsun gerekli olan kurumlara başvurularımı yaptım yaralarımızın sarılması ve tekrar bu durumlara düşmemek için yardımlarını bekliyorum” dedi.

Öte yandan dalgaların güçlükle vurduğu Gestaş iskelesinin de dalgaların etkisi ile kırıldığı görüldü.  Deniz ulaşımını sağlayan Gestaş iskelesine ait. İskele duvarının fırtınada yükselen dev dalgaların etkisi ile kırıldığı görüldü.

Şerife Erdem