Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu (ÇSATT)  her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Şehitlik gezilerini bu yıl da gerçekleştirdi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrenci topluluklarından biri olan  Çanakkale Savaşları Araştırma ve Tanıtma Topluluğu (ÇSATT)  Çanakkale’ye yolu düşen her bireyin gönlüne Çanakkale ruhundan bir parça da olsa bırakmak için 2003 yılında kuruldu. Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının ışığında günümüze kadar 1915 ruhunu yaşatmak için emek veren Topluluk, her yıl Çanakkale’ye gelen öğrenciler için düzenlediği Tarihi alan gezilerini bu yıl da sürdürüyor.  Bu kapsamda ÇASAT Topluluğu tarafından düzenlenen Tarihi yaraımada ziyaretine öğrenciler de yoğun katılım gösterdi.

 Öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen ziyaretlerde öğrenciler, Seyit Onbaşının atı Havan Tabyası, Şehitler Abidesi ve Conkbayrı başta olmak üzere 1915’te Çanakkale destanının yazıldığı ve şehitlerin kanı ile sulanmış topraklarda  öğrenciler gerçekleştirdiği ziyaretle ecdadı yad ettiler.
 
Şerife Erdem