Geçen süreçte hazırlıklarını tamamlayan AKSA Doğalgaz’ın hatları çekmek için ilk kazma  önceki gün vuruldu.
 
Geçtiğimiz yıl Geyikli’ye bir ziyaret gerçekleştiren ve vatandaşlarla bir araya gelen  AK Parti Grup Başkan Vekili ve  Çanakkale Milletvekili Bülent Turan Geyikli’ye  ‘doğalgaz müjdesi’ vererek “Tarihin, denizin ve doğanın buluştuğu kentlerimiz Geyikli’miz ve Karabiga’mız doğalgaz dağıtım bölgesine dahil edildi” demişti.  Ziyaretinin ardından Ocak ayında Geyikli Belediyesi ile AKSA Gaz arasında doğal gaz protokolü imzalandı. Geyiklinin daha temiz bir çevreye ve daha iyi bir havaya kavuşması amacı ile başlatılan çalışmalar, Ankara’da Bülent Turan, Çanakkale’de ise Mevlüt Oruçoğlu’nun  çalışmaları ile   Doğalgaz çalışmalarında sona gelindi.
Döşenecek Boru Hattı Malzemeleri iki Hafta Öncesinden Geldi
Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın müjdesini verdiği Doğalgaz’ın Ana hatlarında döşenecek malzameler önceden Beldeye getirildi. Kasım Ayı'nın ilk haftası Geyikli merkezde ilk kepçe vurulup Ezine ve Çanakkale caddeleri ana hatları döşenecek. Geyikli merkez ara cadde ve sokaklar tamamlandıktan sonra Yeni İskele, Odunluk ve Dalyan hattı döşeme işlemleri devam edecek olan proje için malzemeler önceden Beldeye getirildi.
Doğalgaz İçin İlk Kazma Vuruldu
Gerek Ankara’da gerekse Çanakkale’de yapılan temasların sonucunda Ocak ayında imzalanan protokolün ardından, Çanakkale’nin turizm Beldesi Geyikliye Doğalgazın getirilmesi için ilk kazma vuruldu.  Geyikli Beldesinde gerçekleştirilen  törene Belediye Başkanı Mvlüt Oruçoğlu, Çanakkale AKSAGAZ Genel Müdürü Çağdaş Adıbelli , Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Yapılan törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu  “Bugün Geyikli’mizde tarih bir gün yaşanıyor.  Söz verdiğimiz gibi doğalgaz çalışmaları  için ilk kazma vuruldu. Bu süreçte bize desteklerini esirgemeyen her platformda yardımcı olan Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’a Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’na teşekkürlerimizi sunuyorum.  Çanakkale AKSAGAZ Genel Müdürü Çağdaş Bey’e Geyikli adına teşekkür ediyoruz.   Hayırlısı ile ilk kazma törenimiz başladı. Vatandaşlarımızdan özverili olmalarını bekliyoruz. Çalışmalar sırasında sokaklarımız ulaşıma kapanabilir, su kesintileri yaşanabilir. Vatandaşlarımızdan anlayış bekliyorum. Önümüzdeki yıl bugünlerde  doğalgaza kavuşmuş olacağız.  Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’a  tekrardan çok teşekkür ediyoruz.  Kendisi de ilk kazma törenimize katılacak.  Geyikli’miz artık daha yaşanabilir hale gelecek.  Doğalgazı evlerine isteyen bağlatacak. Bu konuda bir zorlama yok ama bunun kolaylığını gören vatandaşlarımızın tamamı evlerinde doğalgaz kullanmak isteyecek. Hayırlı, uğurlu olsun diyorum” dedi.
Çanakkale AKSAGAZ Genel Müdürü Çağdaş Adıbelli   ise süreç hakkında bilgiler vererek yaptığı açıklamada “ Bugün Geyikli için büyük gün.  Bugün itibari ile çalışma başladı. Hedefimiz, hızlı bir şekilde 2022 yılının sonuna gelmeden ilk gazı vermek. 2022’nin sonunda vatandaşlarımızın doğalgaz kullanmaya başlayacağını söyleyebiliriz.  Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam edecek” dedi.
Yapılan Konuşmaların ardından, beldenin doğasını ve havasının çehresini değiştirecek  doğalgaz çalışmalarının ilk kazması Belediye Başkanı tarafından vuruldu.  Çalışmaların hızlı tamamlanacağı Beldede  önümüzdeki yıl doğalgaz verilmesi bekleniyor.
2022’de Geyikli’ye Doğalgaz Sağlanmış Olacak
Meclisteki görevi nedeni ile Doğalgaz Çalışmasının başlama törenine katılmayan Bülent Turan, kendi sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunarak “ Kadim tarihiyle, eşsiz kıyılarıyla turizm merkezi Geyik’limize doğal gaz yatırım çalışmaları kapsamında ilk kazma bugün vuruldu. 2022 yılı içerisinde Geyikli’mize doğal gaz arzı sağlanmış olacak. Doğal gazın gelmesi, temiz hava, özellikle ısınmada konfor ile birlikte, Geyikli’mizin ve turizminin daha da gelişmesine önemli katkı sunacak. Şehrimizin tamamına doğal gaz gelmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’yla birlikte Çanakkaleli hemşehrilerimize hizmet etmek en büyük onurumuz ve mutluluğumuz. Doğal gazın gelmesi için ısrarlı takibinden, kurumlar arası iletişim adına gösterdiği çabasından dolayı Geyikli Belediye Başkanımız Mevlüt Oruçoğlu’na, AKSA yönetimine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Geyikli’mize ve hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.
 
Cuma Deren