Çanakkale Boğazında yaşanan Çanakkale harbi, İlçelerde de fazlası ile hissedildi. Özellikle cephe gerisinde  kalan Gelibolu, Eceabat ve Lapseki İlçeleri yaralıların tedavi merkezi haline gelmişti. Bu kapsamda  bin 200 yataklı  Lapseki’deki Sargı Hastanesi  savaşta yaralıların tedavisi büyük rol oynamıştı.  Buraya getirilen yaralılar tedavi edildikten sonra yeniden cepheye gönderilirken  vefat edenler ise  Lapseki Mezarlığına gömülüyordu.  Bu düsturda harekete geçen Lapseki Belediyesi, şehitlerin anısına ay yıldızlı bir şehitler parkı yaptırdı.
Çanakkale Savaşları sırasında  bin 200 yataklı Sargı Hastanesi olarak kullanılan alanın ruhuna uygun olarak tasarlanan Lapseki Şehitliği projesi, sona yaklaşıldı. doğal, kültürel ve tarihi dokusuyla özdeşleşecek 106 yıl önce yaşanan Çanakkale Savaşında Lapseki İlçesinden izler taşıyacak olan  Şehitler parkı,  Hükümet Konağı yanında bulunan alanda tasarlanarak yapımına devam ediliyor.  Lapseki’nin 1. Dünya Savaşında üstlendiği rolü gözler ününe serecek olan Parkın önümüzdeki haftalarda açılması planlanıyor.
Yapımında sona yaklaşılan Şehitler Parkı ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz “İlçemiz de yıllardır hizmet veren, herkesin içinde hatıraları olduğu Lapseki Devlet Hastanemizin yıkım çalışmalarını Belediyemiz tarafından gerçekleştirmiştik. Lapseki Belediyesi olarak yıkılan binanın yerine Çanakkale Savaşları sırasında Sargı Hastanesi olarak kullanılan ve yaklaşık 1200 şehidimizin olduğu alanı çok güzel bir proje çizdirerek çalışmalara başladık ve uygulamaya geçtik ve artık sonuna yaklaştık. Çok kısa zaman içerisinde son çalışmalarını tamamlayarak, vatandaşlarımızın hizmetine ve beğenisine sunacağız ayrıca aziz şehitlerimizi yad edeceğiz.''
 
Şerife Erdem