Eğitime katılan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu da gençlere Bağımlılıkla mücadele kapsamında İl Müftülüğü tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Çanakkale İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği programlar kapsamında Bağımlılıkla Mücadele Akademi Eğitimi gerçekleştirildi. Tacettin Aslan Camii Kültür ve Sanat Evinde  gerçekleştirile eğitimlere İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Çanakkale Vali Yardımcısı Abdullah Köklü, ÇOMÜ Raktör Yardımcısı Bünyamin Bacak, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ve akademisyenler katıldı.

Programın açış konuşmasında öğrencilere hitap eden Vali Yardımcısı Abdullah Köklü “Öncelikle böyle bir organizasyonda bulunmaktan dolayı mutluyum. Gençlerin kendini tanıması, sorgulaması ayağa kalkması çok önemlidir. Kaliteli insan yoksa sistemde yoktur. Kalitenizi düşürecek bağımlılık yapacak şeylerden uzak durmanız sistem için çok önemlidir. Kader gayrete aşıktır gençler, yol diye bişey yoktur, sen yürürsen yol olur” dedi
Programın kapanış konuşmasını yapan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ise “Gençler, önce kendi sahilinizi tanıyın sonra okyanusa açılın. Bütün bağımlılıkların temelinde kendi sahilini tanımama durumu vardır. İnsan kendi sahilini, kendi dilini, kendi kültürünü, kendi değerlerini iyi özümsemişse okyanuslara açılsa dahi onu oraya bağımlı hale getirecek hiçbir şey yoktur. Değerlerinize sahip çıkın. Bu duygu düşüncelerle programın hazırlanmasında emeği geçen Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlerimize ve mesai arkadaşlarıma, katılımları için Vali Yardımcımız Sayın Köklü’ye hocalarımıza ve değerlerine sahip çıkarak daha da değerli hale gelecek siz gençlerimize teşekkür ederim dedi.
 
İsmail Şen