Mildon Ailesi  tarafından Kepez Belediyesinin desteği ile Kepez’e Kazandırdığı 3069 m2’lik kapalı alana sahip  Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Gerçekleşen açılışa Çanakkale CHP Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Mildon Ailesi, İlçe Belediye Başkanları, Davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mildon Ailesinin %90 katkı sağladığı ve Turhan Mildon'un adını taşıyan, tiyatro salonu, kütüphaneleri, atölyeleri ile Kepez beldesi ile Çanakkale’nin yeni kültür ve sanat merkezi olan Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışında bir konuşma yapan Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon “Turan Mildon bize göre kısa ama Yüce Rabbimin takdir ettiği 65 yıllık bir hayata yaşadı.  Babamız gerek aldığı eğitimler, gerek sahip olduğu vizyon, gerek iş hayatında göstermiş olduğu cesaret, gerekse siyasi hayatındaki dürüstlük ve hakkaniyet ile önce bizler sonra Çanakkale’deki tüm ticari alanlara örnek olmuş bir insan. Sahip olduğu siyasi düşüncesinin dışındaki tüm kesimlere aynı hakkaniyet ve mesafede davranarak, herkesin gönlünde tahıt kurmuştur. Babamızın bizlere verdiği en büyük nasihat, insanlara yardım edin, kazancınızı paylaşın, devlet ve milletinize sahip çıkın olmuştur. Biz de aldığımız bu talimat doğrultusunda, önce Çanakkale’miz, sonra Türkiye için ailem ve yüzlerce mesai arkadaşım ile can siperane çalışmaktayız.  Bugün sadece Çanakkale’de değil, ülkenin çeşitli illerinde ve dünyanın çeşitli ülkelerinde ticaret faaliyetlerinde bulunmaktayız. İnanıyorum ki bugün hayatta olsaydı, dünyanın bir çok kıtasında, Afrika’da, Avrupa’da, Amerika’da, Fransa’da iş yaptığımızdan memnuniyet duyardı. Ondan aldığımız, azim, çalışkanlık ve özgüven ile bir çok başarılı işlere imza atıyoruz. Aile olarak inancımız, Babamızın amel defteri kapanmadığı. Onun adına bugüne kadar yaptığımız camiler, bugün açılışını yaptığımız kültür merkezi ve birkaç tane daha ailecek yapmaya karar verdiğimiz, yaşlı bakımevi, kimsesizler çocuk yurdu ve okul açılışları için çok kısa zamanda yine beraber olacağız.  Hem aile hem de şirket olarak bugüne kadar bir çok sosyal sorumluluk projesinde yer aldık. Bunların en önemlileri  bu yıl 10’uncusunu düzenlediğimiz ve 7 bina yakın insanın  ağırlandığı Çanakkale kordonundaki 23 Nisan Çocuk şenlikleri, yerli ve yabancıları ağırladığımız Turhan Mildon Su sporları kupası gibi birçok etkinlik düzenledik ve sponsor olduk.
 
Önümüzü Kesmeyecekler, Çanakkale Hak Ettiği Yere Gelecek
 
Konuşmasının devamında Çanakkale’nin yükselişinin önün kesmek isteyen ve şirketlerine çamur atanlara da seslenen Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon “Biz bu memleketten kazandığımızı  yine bu memlekete yatırım yaparak geri döndürülmesine, aile olarak en büyük gayemizdir.  Yüce Rabbimizin bize bahşettiği Çanakkale’miz ne yazık ki hala hak ettiği yerde değildir.  Bir çok güzel insanın yaşadığı Çanakkale’mizde maalesef onur, şeref ve haysiyet yoksunu insanlar da mevcuttur.  Ancak bizim gibi düşünen, iyi kalpli, dürüst ve Çanakkale sevdalısı olan insanlar sayesinde Çanakkale’miz hak etiği yere kavuşacaktır. Kötüler hiçbir zaman kazanamayacaktır.  Bu kötü insanlara karşı hiçbir zaman ne ailemizi, ne şirketimizin önünü kesmeyecektir. Biz şirket olarak yaptığımız her işte örnek olmaya, Çanakkale’de olmayanı Çanakkale’mize getirmeye kararlıyız. Ülkemizin geçtiği bu zor dönemde kenetlenmemizin ne kadar önemli olduğunu gördük. Bu birliğimizi hiç kimsenin yıkmasına izin vermeyeceğiz.  Bu ülke ne demokrasi, ne de milli iradeden vazgeçmeyecek. Türkiyemiz artık talimat alan değil, talimat veren bir ülkedir” dedi.
 
3069 m2’lik Kapalı Alan
 
Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan ise yaptığı konuşmada Mildon Ailesine Kepeze kazandırdıkları bu kültür merkez için teşekkür ederek Merkez Hakkında bilgiler verdi. Mutan “2012 Yılında Projelendirme çalışmaları başlayan merkezimiz 2012 yılı bayındırlık değerlendirme birimine göre 3 milyonTL’ye mal olmuştur. İnşaat maliyetinin tamamı Miller Holding tarafından finanse edilmiştir. Merkezin iç teşrifatı ise Devlet Malzeme Ofisinden  Belediyemizce temin edilmiştir. 3069 m2 kapalı alana sahip olan merkezimizde, aramızdan ayrılışının borukluğunu  yaşadığımız Turan Mildon’la birlikte, içinde bulunduğumuz sahne tiyetro üstadı Levent Kırca’nın anısına, Binamızın ikinci katında yer alan kütüphane Türk Edebiyatının  önde gelen yazarlarından Yaşar Kemal anısına ve konuk odası yakın zamanda aramızdan ayrılan oyuncu, yapımcı, yazar Tarık Akan’a ithaf edilmiştir” dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından protokol Mildon Ailesi ile açılış kurdelesini kesti.  Yapılan açılışın ardından 2004 Temmuz ayında  Begüm (Gökmen) Azimzade tarafından  kurulan . Bünyesindeki sanatçıların hepsi Klasik Batı Müziği eğitimi almış, halen Bilkent Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndaki görevlerinin yanı sıra bu grup ile sanat yaşamlarını sürdüren Golden Horn Brass müthiş bir konser verdi.

Cuma Deren


Kaynak: Haber Merkezi