Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın Belediye meclisinde yaptığı bir açıklamada “Sizle bir gün beş, altı köyü gezelim. Bir de o köydeki gençlerle konuşalım olmaz mı? Gidelim, hem de öyle ücra köylere, dandik, dundiklere değil;  çok fazla nüfus olmuyor o köylerde” sözleri üzerine bir basın açıklaması yapan Çanakkale Muhtarlar Derneği Başkanı Şahin Arslan, Başkanın ‘Ücra köy, Dandik Köyler’ sözlerine tepki göstererek özür beklediklerini söyledi.
Çanakkale Belediyesi Kasım Ayı Belediye Meclisinde AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Esra Yüksel ile girdiği tartışmada köylere götürülen hizmeti eleştiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Sizle bir gün beş, altı köyü gezelim. Bir de o köydeki gençlerle konuşalım olmaz mı? Gidelim, hem de öyle ücra köylere, dandik, dundiklere değil;  çok fazla nüfus olmuyor o köylerde.  Köydeki gençler, çocuklar ne bekliyor bir gidip görüşelim. Bakın son söylediğiniz; köylerde internet olmaması, orda çekip burada çekmemesi.. zaten olay bitti” sözlerini kullanmıştı.
Başkanın ‘Ücra Köy, dandik köy’ sözlerine Çanakkale Muhtarlar derneğinden tepki geldi.  Konu ile ilgili Çanakkale Muhtarlar Derneği Başkanı  Şahin Arslan Muhtarlar derneğinde basın açıklaması yaptı. Arslan Kasım Ayı Çanakkale Belediyesi Meclis toplantısının 2. Birleşiminde sarf ettiği sözler nedeni ile Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın Köy sakinlerine ve muhtarlara özür borçlu olduğunu ifade etti. Arsalan açıklamasında “Bugün çok değerli köylerimizin muhtarları ile birlikte sizlere seslenmek istememizin sebebi Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın 01.11.2021 tarihli belediye meclisinde köylerimizle ilgili ‘ücra köyler, dandik dündük köyler’ sözleriyle ayrımcılık göstermesine haykırışımızdır. ‘Köylü milletin efendisidir’’ sözleriyle yola çıkan,  toplumu köyden büyüten Ulu Önder Atatürk’ün bu duruşuna karşılık; bizleri küçümseyen, toplumun temel direği köyü, çok çirkin tanımlamalarla televizyonlarda haykıran Belediye Başkanı Ülgür Gökhan‘ı kınadığımızı beyan ediyor ve kendisini tüm muhtarlarımızdan özür dilemesini istiyoruz. Bizler için tüm muhtarlarımız değerli ve görevlerini laikiyle ve hizmet aşkıyla sürdürmektedirler. Köylerimizin hiç biri Dandik dundik değildir. Köylerimizin hepsi aynıdır. Devletimiz köylerimize her zaman hizmet ediyor ve gereğini yapıyor. Ama her halde Çanakkale Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan  büyük bir gaf yaptı. “Dandik dundik köylerimize gitmeyelim” demekle benimde köyüm küçük bir köy Çanakkale’nin yanı Başında Sarıbeyli köyü. Köyüm yaklaşık 30 hane ve 38 - 40 kişi yaşıyor köyümde. Bu ifadesinde “küçük köyler, büyük köyler” diye ifade etseydi daha iyi olurdu. Çanakkale Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan’ dan Çanakkale Muhtarlar Derneği olarak Tüm köy sakinlerimiz ve tüm muhtarlarımız için özür bekliyoruz” dedi.
 
Şerife Erdem