Kırsalda yapılan çalışmaları yerinde görmek ve  incelemelerde bulunmak amacı ile köy gezilerini sürdüren Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, İlçeye bağlı Kocayayla köyünü ziyaret etti.
İlçe Merkezlerinin yanı sıra, kırsal alanlarının da kalkınması için köylere gerek KÖYDES, gerek İl Özel İdaresi gerekse Kaymakamlık ve diğer kurumların yaptığı yatırımlarla köyler her geçen gün gelişiyor.  Çan İlçesine bağlı köylerde  yapılan yatırımlarını yerinde görmek ve incelemelerde bulunan Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, gerçekleştirdiği köy ziyaretleri kapsamında Kocayala köyünü ziyaret etti.  Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal Kocayayla Köyüne ilk olarak köy yolunda  yapılan beton yolu inceledi.. Yolun son durumu ile ilgili yetkililerden bilgi alan Gürdal  daha sonra   Kocayayla İlkokul-Ortaokulunu ziyaret etti.
Okul yönetimi ile bir sere görüşen Kaymakam Mustafa Gürdal, koronavirüs tedbirleri başta olmak üzere okulda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Okul ziyaretinde, Okulun sosyal ve sportif alanlarını da inceleyerek öğrencilerle masa tenisi oynadı.  Okulu  İncelemeler esnasında İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kerim Şemin, Okul Müdürü Ali Koyuncu, Köy Muhtarı Ufuk Kamacı Kaymakam Mustafa Gürdal’a  eşlik ettiler. Okul ziyaretinin ardından köy ziyaretleri kapsamında Gürdal, Köy Konağına giderek vatandaşlarla  sohbet  etti. Köy Konağında Kaymakam Gürdal’a  Köy Muhtarı Ufuk KamacI yapılan çalışmalar ve devam eden projeler, köyün sorunları hakkında kaymakam bilgi verdi.
 
Şerife Erdem