Sonbaharın son günlerini yaşadığımız bu günlerde havanın bir ısınıp bir soğuması nedeni ile Çanakkale’de iki gündür akşam geç saatlerden sabahın erken saatlerine kadar yoğun sis görülüyor.

Sonbaharı yaşadığımız bu günlerde havalardaki değişkenli beraberinde  bir çok etkiyi de getiriyor. Havaların bir ısınıp bir soğuması nedeni ile  iki gündür Çanakkale’de özellikle gece yarısı ile sabahın ilk saatleri arasında yoğun sis yaşanıyor. Gün boyu pastırma yazı yaşayan Çanakkale’de gece yarısından sonra havaların soğuması nedeni ile oluşan sis tabakası kenti kaplıyor. Özellikle boğaz hattında yoğunlaşan sis nedeni ile  gemi seferleri iptal edilirken, karada da araç kuyrukları  kilometrelerce uzunluğa ulaştı.  Yeni günün ilk ışıkları ile dağılmaya başlayan  sisin ardından feribot seferleri yeniden başlatıldı.

Deniz ulaşımı yanı sıra karada da etkili olan sis tabakası, sürücülerin de görüş mesafesini en aza indirdi.  Olası  kazaları önlemek amacı ile Kulluk Kuvvetler belirli noktalarla güvenlik kontrolleri yapılırken, kazalara karşı sürücüler de uyarıldı.

Şerife Erdem