Türk siyasi tarihine, 4 yıl önce Meral Akşener liderliğinde adını yazdıran İYİ Parti’nin kuruluş yıl dönümü Çanakkale  il teşkilatının düzenlediği programla kutlandı. Programda bir açıklama yapan İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, , başarılı seçimler geride bırakarak yükselişini sürdüren İYİ Partinin başarısına değinerek, Türk siyasetinin pusulasını artık İYİ Partinin oluşturduğunu söyledi.

25 Ekim 2017 tarihinde Meral Akşener liderliğinde kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren siyasi parti 4. Yaşını kutluyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale İYİ Parti İl Teşkilatı tarafından Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen törenle partinin 4. Yaşı Kutlandı. Partinin 4. Yaş kutlaması dolayısı ile İYİ Parti Çanakkale İl Teşkilatı tarafından Cumhuriyet Meydanında bir çelenk koyma programı gerçekleştirildi. Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen Törene İYİ Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, Merkez İlçe Başkanı  Necati Gapran, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı. Çelenk Sunumu ile başlayan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile devam etti.

İYİ Parti Türk Siyasetinin Pusulası Olmuştur
Programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İYİ Parti İl Başkanı Selahattin  Yıldızlar, başarılı seçimler geride bırakarak yükselişini sürdüren İYİ Partinin başarısına değinerek, Türk siyasetinin pusulasını artık İYİ Partinin oluşturduğunu belirterek  “4  yıl önce bugün, Genel Başkanımız  Sayın Meral Akşener’in Medeniyet yolunda Türkiye iyi olsun, Türk milleti iyi olsun diye yola çıktık.  Hepimizin bildiği üzere bir çok yasaklarla, bir çok haksız ve hukuksuz uygulamalar karşı karşıya kaldık. İftiralara, karalamalara maruz kaldık. Tüm bu iftira ve karalamalara rağmen  hiçbir zaman geri adım atmadık ve yılmadık.  Ogün bize başaramazsınız, dağılırsınız diyenler,  bugün gördüler ki Türkiye siyasetinin  pusulası artık iyi parti olmuştur.  Türkiye’nin en çok oy aldıran ve  Türk Milletinin teveccühünü en çok kazanan  parti, İYİ Partidir.  Bizler 4 yıl önceki kuruluşumuzdaki gibi aynı heyecan, aynı coşku ile çalışmaya devam ediyoruz.  Genel Başkanımızın Türkiye’yi İl İl, Belde Belde, Köy Köy gezip  Türk Milleti ile Beraber olduğu, milletimizin dertlerini dinlediği, bu günlerde  bizler de Çanakkale’de esnaf ve köy ziyaretlerimize aralıksız devam ederek, milletimizin dertlerini dinliyor ve onlarla yakından ilgileniyoruz.  Buradan Tüm Türkiye’ye seslenmek istiyorum, İYİ Adalettir, kararlılıktır, umuttur, gelecektir. Bu yolun taşlarını  cesurlar döşer” dedi.
 
İsmail Şen