Sağlıksız çalıştığı önü sürülen Arıtma sisteminin yol açtığı Balçık istilasını ortadan kaldırmanın yolunu, Devlet Su İşlerine ait iş makineleri açtı.
Kepezli balıkçıları isyan ettiren kirliliğe yönelik başlayan Kepçeli Müdehale, Katranla kaplı Cep barınağına nefes aldırdı.

İsyana Açılan Kulak,
“Eyvalllah” Dedirtti…
Kepezli balıkçıların yaşadığı sorunu çözme sözünü tutan AK Parti Belde başkanı Altınok;
”Ne dediysek o” dedi.

Kepez Beldesinde, çay yatağına sağlıklı çalışmadığı önü sürülen Arıtma tesisinden uzun zamandır  salınan fosseptikler yüzünden yaşanan sıkıntıya Kepçelerle savaş açıldı.
Geçtiğimiz gün dere yatağını kaplayan balçık’a Neşter vuran usta eller, balıkçıların sıkıntısını da ortadan kaldırmış oldu.
Geçtiğimiz aylarda, Kepezli balıkçıların isyanına kulak verip, hizmet sözü eden AK Parti Belde Başkanı Alper Altınok için, şikayet sahipleri; “Söz verdi, sözünün er’i çıktı” değerlendirmesi yaptı.
Kepezli balıkçıların çay yatağı konusundaki şikayetlerini  yerinde dinleyen ve çözüm öneren AK Parti Kepez Belde Başkanı Alper Altınok; “Verdiğimiz sözü tutmuş olmanın sevincini yaşıyoruz” diyerek, önemli olanın halka hizmet olduğunu vurguladı.
 Belde başkanı Altınok’ un girişimleri ile  Kepez Çay yatağını kirlilikten arındırma çalışmaları resmen start aldı.
Kepez Belediyesi’nin sağlıksız çalıştığı öne sürülen arıtma sisteminden kaynaklı kirliliğe neşter vuran kepçeler, gün boyu dere yatağı ve cep barınakda hummalı bir çalışma sergiledi.
Arıtma tesisinin sağlıksız çalışması nedeniyle  çay yatağına uzun zamandır  salınan fosseptiklerin yol açtığı  ileri sürülen katran oluşumuna karşı, Devlet Su İşleri’ ne ait iş makineleri, Balıkçıların şikayet konusuna çözüm için harekete geçti.
Önce dere yatağını ardından da Kepez’de faaliyet gösteren 200 balıkçının barınağı Cep limanı istila eden  foseptik katranını ortadan kaldırmak için başlayan çalışmayı gün boyu AK parti Kepez belde Başkanı da izledi.
Balıkçı barınağının kirlilikten doğrudan etkilenmesi ile cep barınak zemini adeta katrana dönüşmüştü. Kayıkların halat ipleri dahil, su seviyesinde bulunan kayık gövdelerini fosseptik kaplanmıştı.
 Bir süre önce balıkçıları ziyaret eden ve sorunlarını yerinde dinleyen AK Parti Kepez Belde Başkanı Alper Altınok, ilkel şartlarda hizmet veren cep barınağının önce içinin temizlenmesi gerektiğini daha sonra balıkçılar-belediye-siyaset işbirliği ile Kepez sahilinde uygun yere barınak yapılması gerektiğini savunmuştu.
Belde Başkanı Altınok’ un bu önerisini sevinçle karşılayan balıkçılar “önce çay yatağını temizletelim sonra da barınak için harekete geçelim Başkanım” demiş ve ortak görüş olarak, Kepez limanında konuşlu  gümrük ve acente motorlarının kullandığı mevcut İskele civarında bir yerle ilgili ön görüşe varılmıştı.
AK Parti Kepez belde Başkanı Alpen Altınok, dün Devlet Su İşlerinden temin edilen iş makinelerini Kepez Çay yatağına yönlendirdi.
Foseptik katranına karşı başlatılan kepçeli mücadelede gün boyu önemli ölçüde mesafe kaydedildi.
Kepçe ile başlayan çalışmalara refakat eden  Belde Başkanı Alper Altınok;
 “Umarım Belediye’nin arıtma sistemi bundan sonra daha sağlıklı çalışır. Bizler  çevre şartlarından oluşan kirliliği temizletiriz ama, önce arıtmaya çözüm bulma gayreti içinde olacağız.
Çözüm noktasında Belediye Başkanı ile görüşmeler yapacağız.” dedi.
Çay yatağını temizleme çalışmalarını izleyen balıkçılar ise “Bravo Başkan, söz verdin sözünü de kısa sürede tuttun. Sözünün eri adammışsın” diyerek AK Parti kurmayı Altınok’a övgüler ayğdırdı.
Sözünün eri olması ile Altınok’ un, Kepez için büyük şans olduğunu, Kepez’in  sorunlarını çözüm noktasında kendisine güvendiklerinin altını çizen balıkçılar, “Çektiğimiz çileyi, gören yaşayan bilir” diye konuştu.
Kepez’li balıkçıların talep ettiği barınakla ilgili CHP’ li Kepez belediyesi ile karşılıklı görüşmelerin sürdüğü öğrenilirken,  Barınak projesini olgunlaştırmak için de  çalışmaların AK Parti kanadında devam ettiği, fizibilite anlamında bir dosya hazırlığı yapıldığı ve bu dosyanın AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan’ın planlanacak Kepez ziyareti programında balıkçılar tarafından takdim edileceği de alınan bilgilerden oldu.
Erdem Sürek 
 


Kaynak: Haber Merkezi