Devlet Su İşleri Müdürlüğü'nden temin edilen iş makinelerini Kepez Çay yatağına yönlendiren Başkan Altınok, "Bilindiği üzere Kepez Belediyesi’nin arıtma sistemi sağlıksız çalıştığı için çay yatağına uzun zamandır salınan fosseptikler yüzünden dere yatağını balçık kaplamıştı. Kepez’de faaliyet gösteren 200 balıkçı kirlilikten doğrudan etkilenmeye başladı ve cep barınak adeta katrana dönüştü. Kayıkların halat ipleri dahil su seviyesinde bulunan kayık gövdelerini fosseptik kapladı. İlkel şartlarda hizmet veren cep barınağın önce içinin temizlenmesi gerektiğini daha sonra balıkçılar-belediye-siyaset işbirliği ile Kepez sahilinde uygun yere barınak yapılması gerektiğini söylemişti. Umarım belediyenin arıtma sistemi bundan sonra daha sağlıklı çalışır, bizler de çevre şartlarından oluşan kirliliği temizletiriz ama önce arıtmaya çözüm bulma gayreti içinde olacağız. Belediye Başkanı ile görüşmeler yapacağız” dedi.
Çay yatağının temizlenme işlemlerini sevinçle karşılayan balıkçılar Ak Parti Kepez Belde Başkanı Alper Altınok'a teşekkürlerini ilettiler.
Öte yandan, Kepez’li balıkçıların talep ettiği barınakla ilgili belediye ile karşılıklı görüşmelerin sürdüğü ifade edildi. Barınak projesini olgunlaştırmak için çalışmaların devam ettiği söyleyen Başkan Altınok, fizibilite anlamında bir dosya hazırlığı yapıldığı ve bu dosyanın AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın planlanacak Kepez ziyareti programında balıkçılar tarafından takdim edileceğini kaydetti.


Kaynak: İHA