Tüm gebelerin doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne ve baba adaylarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri
kazandırmak amacı ile Yenice Devlet Hastanesinde açılan Gebe Okulunda anne adaylarına eğitim verilmeye başlandı.

Doğum, kadının hayatında yaşadığı en önemli deneyimlerden birisidir. Gebenin doğuma aktif bir şekilde katılması, sağlıklı bir bebek sahibi olması, doğum sürecini rahat geçirmesi için doğum öncesi eğitimler çok önemlidir. Gebelik döneminde yapılan eğitimler, anne adayını doğuma hazırlamakta, aileyi fiziksel ve psikolojik doğum sürecine dahil ediyor.  Bu kapsamda tüm illerde olduğu gibi Çanakkale’de de hastaneler bünyesinde anne adaylarına eğitimler veriliyor.

Bu kapsamda Yenice Devlet Hastanesinde oluşturulan Gebe Bilgilendirme Sınıfı eğitimleri başladı. Her kadının gebelik, doğum, yeni doğan bakımı ve üreme sağlığı konusunda yeterli eğitim ve bilgi alma hakkı vardır.  Bu düsturla eğitimler gerçekleştirilen Çan Devlet Hastanesindeki  Gebe Bilgilendirme Sınıfına katılan anne adayların,a Eğitim içeriğinde yer alan masaj, nefes teknikleri ve aktif doğum pozisyonları başta olmak üzere,  bebeklerin doğum kanalındaki yolculuğuna yardımcı olan hareketler, normal doğum sürecinin rahat ve konforlu ilerlemesi yönünde eğitimler veriliyor.

Şerife Erdem