Aydın Ticaret Borsası, Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteklediği, ’Sizin Oraların Nesi Meşhur’ sloganıyla 11.kez gerçekleşecek olan YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’na Bayramiç Belediyesi, Bayramiç Ziraat Odası ve İlçedeki Tarım Kooperatifleri tarafından üretilen coğrafi işaretli ürünleri ile katıldı.

Yöresel ürünlerin katma değerini arttırmak, markalaşmasını sağlamak ve ticarileşme süreçlerini desteklemek amacıyla gerçekleştirilen, Yörex Yöresel Ürünler Fuarı 20 Ekim 2021 tarihinde kapılarını 11. kez ziyaretçilerin açtı. Bayramiç Belediyesi, Kooperatifler ve Kamu Kurumlarının atılımı ile,  yöresel ürünlerin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması ve coğrafi işaretler konusundaki farkındalığın arttırılması noktasında önemli bir organizasyon olan Yörex Yöresel Ürünler Fuarı’na katılım sağladı. Hem Çanakkale’nin hem de Bayramiç’in dünyaca ünlü coğrafi ürünlerinin yer aldığı Bayramiç Standını ziyaret eden Bayramiç Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karadeniz, İl Genel Meclis Üyesi Sadık Göğüsgeren, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoglu,  Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Pıtıreli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ramazan Algül, Öztürkler Süt Ürünleri işletme sahibi Ali Öztürk ve Atak Peynircilik işletme sahibi Ali Atak hazır bulundu.
Bayramiç’in  coğrafi tescilli ürünleri olan Bayramiç Beyazı,  Bayramiç Elması ve Bayramiç Tahin Helvası başta olmak üzere İlçenin oksijen deposu olan Kazdağları eteklerinde yetiştirilen ürünleri  tanıtıldı.
 
İsmail Şen