Ezine Gazi Ortaokulu’nun Mucit öğrencileri tarafından hazırlanan 16 Proje, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında görücüye çıktı. Bir çok alanda proje üreten öğrencilerin sergilediği icatlarını yakından ilgilenen Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş,  proje sahibi öğrencilerden bilgi aldılar.
 
Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, Bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, Araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması, Farklı gelişimsel ve bilişsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması, Öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların yaratılması amacı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirdiği 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları başladı. ile 12. sınıfta okumakta olan öğrencilerin eğitim ve öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmak asmacı ile gerçekleştirilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Ezine Gazi Ortaokulu’nda  açıldı.

 TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında Gazi Ortaokulunda gerçekleştirilen Fuarda öğrenciler hazırladıkları projeleri sergilediler. Doğa, coğrafya, matematik, teknoloji, tarım başta olmak üzere bir çok dalda  icat üreten öğrenciler, bilim fuarına katıldılar. Gazi Ortaokulunda gerçekleştirilen Fuarın açılışına Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, Ezine Belediye Başkan V. Mustafa Fakılı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Akman,  öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Yapılan konuşmaların ardından,  Fen Bilgisinden 5, Türkçeden 3, Sosyal Bilgiler, Matematik ve Robotik Kodlamadan 2, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Teknoloji ve Tasarımdan 1 proje olmak üzere toplam 16 projenin sergilendiği Fuarın açılışı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen Fuar açılışının ardından öğrencilerin icat ettiği  projeleri bir bir ziyaret eden Kaymakam Yunus Kızılgüneş, öğrencilerin projeleri ile de tek tek ilgilendi.
 
Cuma Deren