Sigorta Shop Kadınlar 1. Ligi’nde mücadele eden Çanakkale Belediyespor 2. Haftada evinde Fethiye Başakşehir Kolejini konuk etti. İki kere geriye düşen Çanakkale Belediyespor maçı 3-2 kazandı.

Sigorta Shop Kadınlar 1. Ligi’nde A Grubunda mücadele eden Çanakkale Belediyespor, ligin ikinci haftasında, evinde Başakşehir Kolejini konuk etti. Anafartalar Kapalı Spor Salonunda oynanan  karşılaşmaya iyi başlayan taraf konuk ekip Başakşehir Koleji oldu. İlk sette zorlanan Çanakkale Belediyespor szdece 19 sayı üretebildi ve set 25-19 üstünlükle Başakşehir Kolejinin üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci sette toparlayan Boğazın sultanları üst üste buldukları sayılarla rakibine üstünlük sağladı. İkinci sete ağırlığını koyan ve farkı git gide açan Çanakkale Belediyespor ikinci seti  9 sayı farkla 25-16 kazanarak setlerdeki durumu  1-1’e getirdi.  İlk iki sete göre üçüncü set çok daha çekişmeli geçti. Maça git gide ısınan oyuncular, peş peşe sayıları getirdi. Kıran kırana geçen üçüncü seti de konuk takım Başakşehir Koleji  25-20’lik skorla kazandı.  Setlerde bir kez daha durumu eşitlemek için yoğun çaba sarf eden Boğazın sultanları 4’üncü sete de moralli başladı.  Rakibine üstünlük veremeyen Çanakkale Temsilcisi 4’üncü seti de  25-18 kazanarak setlerde 2-2’lik eşitliği sağladı ve maçı taybrek setine taşıdı.  
Evinde mağlup olmak istemeyen ve iki kez geriye düşmesine rağmen durumu eşitleyen Çanakkale Belediyesi son sete de moralli başladı. İki takımın da kazanma arzusu ile çıktığı son sette çekişmeli başladı. Karşılıklı sayılarla mücadelenin  gerçekleştirildiği  son seti ev sahibi Çanakkale Belediyesi  15-13 kazandı.  Setlerde de 3-2 sona eren maçta Boğazın Sultanları 2. Haftayı kayıpsız kapattı.
 
Anafartalar Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen karşılaşmayı takip eden ve sporcuları yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da maç sonunda sporcuları galibiyet ve gayretlerinden dolayı tebrik etti.

Cuma Deren