13 Ekim Afete Hazırlık Günü dolayısı ile Çan Atatürk İlkokulunda deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta öğrencilere  afete nasıl hazırlık yapması gerektiği uygulamalı olarak  anlatıldı.
 
Afet yönetimi, afetlere hazırlık gibi disiplinleri içinde barındıran ve sürdürülebilir gelişmenin önemli bir parçasını oluşturan Afetlerde Risk Azaltımı, risklerin azaltılmasına yönelik  gelişme sağlanabilmesi ve bu gelişmenin sürdürülmesi, afet risklerinin azaltılması ile mümkün oluyor. Toplumun her kesimini, kamu ve özel sektörün tüm birimlerini kapsayan afetlerde risk azaltımı çalışmaları  tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sürdürülüyor.  13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında,  Çanakkale’de de çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken, Çan Atatürk İlkokulunda da öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan bir etkinlik kapsamında Deprem tatbikatı yapıldı. 

13 Ekim Afete Hazırlık Günü dolayısı ile Çan Atatürk İlkokulunda gerçekleştirilen deprem tatbikatı öncesinde öğrenciler, depremle ilgili hazırladıkları  metinleri okuyarak deprem hakkında bilgi verdiler. Etkinlikte deprem çantası başta olmak üzere, deprem öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgiler verildi.  Yapılan bilgilendirmeler uygulamalı olarak anlatıldı.
 
Şerife Erdem