Çöplerin daha kolay bertaraf edilmesi için ayrıştırmanın büyük önem taşıdığı bu günlerde Çan Belediyesi tarafından İlçe merkezine konulan Geri Dönüşüm kutları ile dönüşüm başladı.

Ülke genelinde başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında çeşitli projeler yürüten Çan Belediyesi,  Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak hedefiyle geri dönüşüm yelpazesini gün geçtikçe genişletiyor. Bu kapsamda atık kağıt, plastik, cam, kompozit, bitkisel yağ, pil, tekstil ürünlerinin yanı sıra, ayakkabı, araç lastiği, elektrikli ve elektronik eşyalar gibi birçok farklı alanda geri dönüşüm yaparak ülke ekonomisine katkıda bulunmak ve çevre temizliğini sağlamak amacı ile İlçenin bir çok yerine Geri Dönüşüm kutları konuldu. tekstil ürünleri, eskimiş elbise, ayakkabı, kumaş gibi malzemeleri geri dönüşüme kazandırmak amacı ile kurulan kumbaralarla atıklar yeniden değerlendirilecek.
 
Yapılan çalışma ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Çan Belediye Başkanı Bülent Öz “Şehir planlaması kapsamında ekolojik değerleri ön planda tutmak adına geri dönüşüm çalışmalarını temel görevimiz kabul ediyoruz. Çan Belediyesi geri dönüşüm projesi kapsamında şehrimizin muhtelif yerlerine yerleştirilen kumbaraları kaynakları tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan dünyamız için önemsiyor ve halkımızın katılımlarını bekliyoruz. Kullanım süresini aşmış tekstil ürünleri, eskimiş elbise, ayakkabı, kumaş gibi malzemeleri geri dönüşüme kazandırmak adına  çevre dostu kumbaralara bırakarak doğaya katkıda bulunabilirsiniz” dedi.

İsmail Şen