Bebek ölümlerini azaltmak, anne sütünün, emzirmenin önemini ve bu konudaki farkındalığı artırmak için 1-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen Dünya  Emzirme Haftası kapsamında  Biga Devlet Hastanesinde açılan stantta Biga Devlet Hastanesi Gebe Okulu Eğitmenleri tarafından anne ve anne adaylarına, anne sütünün önemi hakkında bilgiler verildi.

UNICEF tarafından yapılan açıklamaya göre dünyaya yeni gelen 77 milyon bebeğe (her iki bebekten biri) doğumu izleyen bir saat içinde anne sütü verilmiyor ve bu durum onları hastalık ve ölüm riskinden koruyacak temel besinlerden, antikorlardan ve anneyle yakın temastan yoksun bırakıyor. Emzirmeye başlanması ne kadar gecikirse çocuğun ilk bir ay içinde ölme riski de o kadar artıyor. Doğumun ardından emzirmede 2-23 saatlik gecikme yaşamın ilk 28 gününde ölüm riskini yüzde 40 artırırken, gecikmenin 24 saat ve daha uzun olması durumunda riskteki artış yüzde 80’e kadar çıkabiliyor. Yaşanan bu sorunların önüne geçmek ve bebek ölümlerini azaltmak, anne sütünün, emzirmenin önemini ve bu konudaki farkındalığı artırmak için 1-7 Ekim tarihleri arasında birçok ülkede Dünya Emzirme Haftası kutlanıyor. Bu hafta çerçevesinde çeşitli etkinlikler ve bilgilendirmeler yaparak hem annelere hem de anne adaylarına anne sütünün önemi anlatılıyor.
Yapılan bu etkinlikler Çerçevesinde Biga Devlet Hastanesinde de bir stant kurularak  annelere bilgiler verildi. Biga Devlet Hastanesi Gebe Okulu Eğitmenleri tarafından 1-7 Ekim Emzirme Haftası nedeniyle hastanede açılan stantta Emzirme ve Anne Sütünün Önemi ile ilgili, anne ve anne adaylarına  bilgiler verildi. Emzirme bebeklerin ilk aşısı olarak işlev görür ve onları birçok yaygın çocukluk hastalığına karşı koruyan aşılamalar hakkında da bilgiler verildi.
 
Şerife Erdem