Belediye Başkanı Rebiye Ünüvar’ın eşi Cengiz Ünüvar’ın  Cumhuriyet Halk Partisinden ihraç edilmesi günlerdir kamuoyunun gündeminde yer alırken, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, partinin  Merkez İlçe Başkanlığında bir basın açıklaması düzenlediler.  Buradaki Basın açıklamasında eşi üzerinden kendisini yıpratmaya çalışanlara karşı dimdik ayakta durduğunu belirten Rebiye Ünüvar,  İstifa edecek’ iddialarına da  Örgütün ve Çanakkale Halkının istemediği sürece  istifa etmeyeceğini söyledi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise yaptığı açıklamada  Belediye Başkan Yardımcılarının bu güne kadar hiç müfettiş  soruşturması geçirmediğini hatırlatarak, sadece Belediyede At Oynatamayanların rahatsız olduğunu söyledi. Başkan Gökhan Örgüte ve Özellikle kadınlara güvendiklerini de vurguladı.

Belediye Başkan Yardımcısı CHPli Rebiye Ünüvar’ın eşi Cengiz Ünüvar geçtiğimiz günlerde partisinden ihraç edildi.  Yaşanan bu ihraç sonucunda ‘Partisi ile ilgili muhalif gazeteye haber yaptırdığı gerekçesi ile ihraç edildiği günlerdir kamuoyunda yapılan haberlerin ardından dün Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Ünüvar ve İrfan Mutluay’ın da katılımı ile bir basın toplantısı düzenlediler.   CHP Merkez İlçe Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Başkan Yardımcısı Ünüvar iddialar ve çıkan haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu.  Merkez İlçede düzenlenen toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ve konuyu özetleyen Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık   yaşananlara spekülasyon diyerek “Farklı yerlerde farklı şekillerde paylaşılan  durumların birinci ağızdan  aile ortamında paylaşmak üzere bir araya geldik.  Genel gündemle ilgili bir konuşmaya girmek istemem. Öncelikli olarak biz Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak içimizden çıkan yerel  yöneticilerimizi, Belediyelerimizin ve onların temsilcilerinin her anlamda bugün olduğu gibi yarınlarda da partilerimizin gururu olarak görürüz. Sıkıntıları bizim sıkıntılarımızdır, eleştirileri bizim eleştirilerimizdir ve hiçbir zaman spekülasyon malzemesi olmayız, olamayız. Çünkü Ülkemizin Cumhuriyet Halk Partisine   ve gelecekte kuracağımız güzel ve gerçek gündeme ihtiyacı vardır.  Belediye Başkan Yardımcımız Rebiye Turan Ünüvar’ın üzerinden  bir Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinin  spekülasyon  edilmeye çalışılıyor. Bunun  sağduyu olduğundan dolayı kendisine teşekkür ederim” dedi.

ebep Ben Olmasam da Özür Dilerim

Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık’ın ardından söz alan  Belediye Başkanı Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar, yaşanan sürece değinerek “Ben bir kadın figürü olarak 2010 yılında Cumhuriyet Halk Partisine üye olmuş,  o günden bu güne kadar  basının ve kamuoyunun duyurduğu şekliyle çalışarak gündeme gelmiş, kapı kapı, partimin gösterdiği yolda hedeflere ulaşmak için çaba sarf eden  bir arkadaşınızım. Son günlerde  kamuoyunda yazılı çeşitli basın organlarında, çeşitli şekillerde hiç ummadığım  ve üzüntüyle söylemek isterim ki  bu şekilde kamuoyu ile gündeme gelmek istemedi. Bu güne kadar suskunluğumu kurudum çünkü  ülkem yangın yeri, bir yandan sel felaketi, bir yandan Kovid nedeni ile canlarını kaybeden insanlar, şifa arayanlar, ülkenin ağır koşulları bütün bunlar yaşanırken bireysel bir durumla karşı karşıya  olmayı istemezdim.  Buna sebebiyet vermesem de Kamuoyunu meşgul ettiğim için  Çanakkale halkından ve örgütümden özür diliyorum” dedi.

Haberi Servis Eden de Haber Değeri Taşıyor

Konuşmasının devamında Haberin servis edilme durumu ve servisi yapan  kişinin bulunmaması ile ilgili de bir değerlendirmede bulunan ve basına seslenen  Başkan Yardımcısı Rebiye  Ünüvar “Eşim üzerinden bir karalama kampanyası denebilir, eşim üzerinden  beni yıpratma kampanyası denebilir. Herkes her şekilde farklı yorum yapabilir. Yaklaşık 4 aydır eşimin Cumhuriyet Halk Partisine, büyüklerime çeşitli basın  kuruluşlarına haber yaptırdığı. Bundan  dolayı varan 1, varan2 diyerek  disipline gitti, MYK’ya gitti, Disiplin kuruluna gitti, ihraç edildi.  İhraç edilen kim? Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar’ın eşi.   Bir kere haber değeri vardır yazılabilir, bugün yazdı yetmedi bir daha online olarak yazıldı.  Ben de merak ettim bunun altındaki motivasyon nedir?   Yazılabilir ama günlerdir Kamuoyunun önünde, benim eşim de sonuçta bir hekimdir , Çanakkale Kamuoyu tanır.   Hipokrat yemini etmiş bir insandır.  O gereken hukuki mücadelesini verecektir.  Biz üç kişilik çekirdek ailede her zaman bireyselliği koruruz , ortak kararı alırız.  Benim eşim Kamuoyuna kendini anlatabilecek yeterlilikte bir insandır.  Hukuki süreçte de gerekeni yapacaktır. Ama  benim merak konum şu;  9 Ağustos’ta  benim eşimin  ihraç edildiğini kendisinden duymadım. Hemen aradım  ve böyle bir bilgi ulaşmadı.  Cumhuriyet Halk Partisi belirli kuralları, etik değerleri ve tüzüğü vardır.   Bu tüzüğe göre de  Yüksek Disiplin Kurulu ver ve en üst organımızdır.  Onun aldığı karar ben ve Cumhuriyet Halk Partisine üye olarak hakkımı aramak koşulu  saklı olmak üzere gereği yapılacaktır.  Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu bunu herhalde basına servis etmemiştir.  Bu konuda eğer benimle ilgili haber değeri varsa, bu haber bizim ve örgütümüzün haberi olmadan  kim tarafından motive edildiği de bir haber değeri taşır” dedi.

Halk ve Örgüt İstemedikçe İstifa Etmeyeceğim

Kamuoyunda çıkan ‘istifa edecek’ iddialarına da değinen ve kamu görevi yürüttüğünü hatırlatan Rebiye Ünüvar, vatandaşlar ve örgüt istemediği sürece görevine devam edeceğini belirterek “Gelinen noktada benim eşim  kendisi ile ilgili konuda kendisi yapılması gerekeni yapacaktır. Benim  ile ilgili ‘Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar’ın kocası ihraç edildi’ dendi. Şimdi de  ‘istifa edilmesi bekleniyor’ şeklinde  beklentiler oluştu.  Ben 2014 yılında Belediye Meclisi Üyesi oldum ve bu yıl Belediye Başkan Yardımcısı oldum.  Geçen dönem de yine aday oldum.  Çanakkale Parti içi demokrasinin en güzel örneğini verdi  ve ben  örgütümün teveccühü ile  birinci sırada Belediye Meclis Üyesi Adayı olarak kesinleştim.  Seçimin arkasından biz projelerimizi ürettik,  Belediye Başkanımız ve Çanakkale İl Örgütümüzle Çanakkale Halkına bir takım vaatlerde buluştuk.  Burada görmüş olduğunuz ve göremediğini Cumhuriyet Halk Partili kitleler  tam da Genel Başkanımızın dediği gibi  her biri birer dava insanı  olan bu insanlar ev ev , kapı kapı dolaştık ve projelerimizi anlattık. Kendi ölçeğinde birinci sırada oyu aldı. Yani  Çanakkale Halkı bizi onayladı.  Şimdi eğer benden böyle bir istifa etme beklentisi varsa, ben kendi örgütüme karşı  ve Çanakkale halkına karşı kamu görevini yerine getiriyorum.  Ancak ve ancak onlar benim istifamı isteyebilirler.  Ben de örgütümün isteği doğrultusunda hemen gereğini yerine getiririm.  O yüzden ben dimdik ayaktayım ve buradayım.  Belediye adına halk için yapmamız gereken görevler var, biz de gece gündüz onların gerçekleştirilmesi için  mücadele ediyorum.  31 Mart 2024 tarihine kadar da  mücadele vereceğim. Bundan sonraki süreç ne olacak diye düşünürseniz ben yine örgütümün kantarına çıkarım ve boyumun ölçüsünü örgütüme aldırttırırım, Onun dışında sadece Çanakkale halkı benim boyumun ölçüsünü alabilir” dedi.

Gereken Hukuki  Mücadeleyi Başlatacağım

Belediye Başkanı Yardımcısı Rebiye Ünüver kendisi ile ilgili Kamuoyunda yapılan haksızlıklara karşı hukuki mücadele başlatacağını belirterek “Bir yandan yazılı basın dururken bir yandan da fısıltı gazetesi var. O da benim FETÖ’cü olduğum yönünde haber yapıyor.  Bunu bilmeyen, duymayan yoktur. Ama sağ olsunlar benim arkamda öyle güzel bir destek var ki inanamadım. Bunların kimin yaptığını  elbette ki çok iyi biliyorum.  Ben de onlara diyorum ki birilerinin koltuğunun altından  fiskos yapmayın. Ben buradayım.  Cumhuriyet Halk Partisine gelin benim Partim bir FETÖ’cü barındırmaz.  Ki Savcılık orda gidin gereğini yapın.  Öyle arkadan hain bir terör örgütü ile ilişkilendirmek  bunu söyleyenlere yakışmıyor.  Ben de bunlarla ilgili hukuki mücadelemi başlatacağım” dedi.
 
Sadece Belediyede At Oynatamayan Şikayetçi
 
Rebiye Ünüvar’ın Ardından bir açıklama yapan ve  Belediye Başkan Yardımcılarına destek olan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediyede at koşturamayanların, Belediye Başkanlarının yaptığı çalışmalardan rahatsız olduğunu belirterek “Yerelde baktığımızda nelere kafa yoruyoruz, nelerle uğraşıyoruz diye baktığımızda bizde fitne, fesat, ara bozmak, kıskançlık her türlü şey gidiyor. Bu bizim partimizin içerisinde de yer alan insanlar var ama onun dışında çeşitli kanallardan, Çanakkale Belediyesi’ni küçük düşürmeye çalışan çabaları görüyoruz. Bu yetmezmiş gibi buradan hareketle son şeyde Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar üzerinden siyaset götürmeye çalışıyorlar, onun üzerinden götüremiyorlar, eşi üzerinden götürmeye çalışıyorlar. Oh ne güzel, eşini hak hukuk mücadelesine aykırı bir şekilde savunmasını bile almadan ötesinde acaba Rebiye Ünüvar istifa edecek mi? İstifa etmesinin gerekçeleri olması lazım; yolsuzluk olması lazım, usulsüzlük olması lazım, yoğun bir vatandaş şikayeti olması lazım. Ama böyle bir şey yok. Aşağı yukarı 7 sene oldu başkan yardımcılığı yapıyor, İrfan Bey diğer başkan yardımcımız o da 2 buçuk yıldır, ben hiç kimseden parti içi siyasi çekişmenin dışında, hiç kimseden bir şikayet duymadım. Her şeye koşuyorlar, mücadele ediyorlar, onların görev aldığı alanlarda canla başla çalışıyorlar. Ama kim şikayet ediyor? Belediyede at oynatamayanlar şikayet ediyor. Belediye başkanı onu görevden almayacağına göre istifa ettiririz diye düşünüyorlar. Duygularıyla oynayarak istifa ettiririz. Biz de diyoruz ki, belediye başkan yardımcılığı atamasını yapan benim, belediye başkanı. Başka kimse değil. Millet bazen meclisten geçme olarak düşünüyor, hayır. Belediye başkan yardımcılarını belediye başkanı görevlendirir onların onayını alarak. Ancak görevden alabilme yetkisi bende vardır. Dolayısıyla hiç kimse böyle bir beklenti içerisinde olmasın. Gayet başarı ile Çanakkale halkına hizmeti götürüyorlar. Dolayısıyla ihtiyacım var arkadaşlarımıza önümüzdeki süreçteki çalışmalarda. Çanakkale halkı ile iletişimi kurabilen insanlar. Çeşitli vesilelerle, özellikle sosyal medyada, gizli saklı imalı yazılarla bezdirebilir miyiz, duygularıyla oynayabilir miyiz? diye bekliyorlar. Kimse beklemesin çünkü bugüne kadar hiçbir müfettişte soruşturma geçirmemişlerdir. Her ikisi de. Dolayısıyla bu ülkenin durumu ortadayken, partide görev bekleyenler, bir umut içerisinde olanlar, onlar da yorum yapacaklarını, kamuoyunda düşüncelerini paylaşacaklarına ülkenin sorunları ile ilgili, kalkıp belediyedeki başkan yardımcıları ile uğraşmalarının, özellikle Rebiye Ünüvar ile uğraşmalarının hiçbir anlamı yoktur. Çünkü bir geçerliliği yoktur. Dolayısıyla sadece Çanakkale halkı ve örgüt bu görevden uzaklaştırabilirler” dedi.
 
Örgütümüze Özellikle Kadınlara Güveniyoruz
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Başkan yardımcılarına güvendiğini belirterek “Son seçimde özellikle tüm üyelerin katıldığı önseçimle aday olduk, Rebiye Hanım birinci olarak çıktı. en çok ona karşı muhalefet varken birinci çıktı. Ben de önseçimi kazanmış oldum ve sonra Çanakkale halkının önüne çıktı ve seçim tamamlanmış oldu. Şunu demek istiyorum; biz, onun bunun desteğiyle, bir yere siyaseten adaysak önce örgütün önünden geçeriz. Örgüt ne diyor, ikinci Çanakkale halkı ne diyor ona bakarız. Biz, yine aynı anlayıştayız. Hiç öyle yukarıdan atamayla, aralara girmekle görev almayız. Biz örgütün önünden geçip onların onayıyla ve Çanakkale halkının oluruyla bu görevleri alırız. Çünkü örgütümüz eğer, onun desteğini alamazsak başarılı olma şansımız yoktur. Bizi başarıya götüren, partiyi başarıya götüren, bizlerin adaylığının burada olumlu sonuçlanmasına neden olan örgütümüzdür. Onları seçim zamanı hepiniz biliyorsunuz, canla başla çalışıyorlar, gece gündüz demeden. Özellikle kadınlarımız bu yönde fedakarca davranıyorlar. Biz örgütümüze güveniyoruz, özellikle kadınlarına güveniyoruz. Bundan sonraki her seçimde varsak, örgütün önünden geçeceksek varız. O parti destek vermezmiş aday olursa, bu parti destek verirmiş, bunlar lafügüzaftır. Önümüzdeki süreçte artık yapacağımız, bize emanet edilen süreyi Çanakkale halkı için kullanmak ve borcumuzu ödemek” dedi.
 
Parti İçi Dedikodularda Yer Almayacağız
Başkan Gökhan “Ayrımcılığa şiddetle karşıyız, Çanakkale’nin içerisinde güzel, mutlu yaşamak için hiçbir ayrım yapmaksızın, nereli olduğuna, mezhebine, dinine karışmadan bunu götüreceğiz çünkü biz barışı seviyoruz. Taliban’la aynı kefeye girmeyiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün siyaseten doğduğu memlekette yaşıyoruz. Laik Türkiye Cumhuriyeti için kanımızın son damlasına kadar mücadele ederiz. İlk işimiz, önümüzdeki genel seçimlere hazırlanmaktır. Genel seçimdeki Millet İttifakının başarıya ulaşmasıdır ve parlementer sisteme geçmesi için bizim de partimize destek vermek için çaba göstermemizdir. Ondan sonra yerel seçimlerde kim aday olur zamanı gelince bakarız.  Hedefimiz bizim önümüzdeki genel seçimlerde partimize ve Millet İttifakına ne şekilde katkımız olabilir noktasında düşünmek. Artık bundan böyle Çanakkale’de parti içi dedikodularda hiçbir zaman yer almayacağımızı Çanakkale Belediyesi Başkan ve başkan yardımcıları olarak ifade etmek istiyoruz” dedi.
 
Cuma Deren